Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξυλοδαρμός βουλευτών της ΧΑ από τον υιό Μπαλτάκο στη Βουλή

Ξυλοδαρμός βουλευτών της ΧΑ από τον υιό Μπαλτάκο στη Βουλή

Ύβρεις και χειροδικίες επιφύλαξε στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο γιος του Παναγιώτη Μπαλτάκου, μετά την αποκάλυψη από τον Ηλία Κασιδιάρη της ηχογραφημένης συνομιλίας του ίδιου με τον γγ της κυβέρνησης. O υιός Μπαλτάκος, που υπηρετεί στο Λιμενικό, τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του και σε βάρος του διατάχθηκε ΕΔΕ.

Ύβρεις και χειροδικίες επιφύλαξε στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο γιος του Παναγιώτη Μπαλτάκου, μετά την αποκάλυψη από τον Ηλία Κασιδιάρη της ηχογραφημένης συνομιλίας του ίδιου με τον γγ της κυβέρνησης.

O υιός Μπαλτάκος, που υπηρετεί στις Μονάδες Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού, τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του και σε βάρος του διατάχθηκε ΕΔΕ.

Σύμφωνα με Το Βήμα, λίγο μετά τις 4:00 το απόγευμα ο γιος Μπαλτάκος, έφτασε στον 1ο όροφο της Βουλής έξω από το γραφείο του Παναγιώτη Μπαλτάκου.

Ο υιός Μπαλτάκος σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε σε χρυσαυγίτες χτυπώντας με κλωτσιές τις πόρτες των γραφείων της ΧΑ. Μπήκε μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έδωσε δύο χαστούκια στον βουλευτή κ. Αρβανίτη, μπουνιές στον βουλευτή κ. Κούζηλο και χειροδίκησε κατά του βουλευτή κ. Ματθαιόπουλου ρίχνοντας του κλωτσιές.

Ταυτόχρονα επιτέθηκε εναντίον όλων με ακατονόμαστες ύβρεις.

ΕΔΕ σε βάρος του υιού Μπαλτάκου – Καταδικάζουν τα κόμματα

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιτλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όταν έμαθε για το περιστατικό επικοινώνησε με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και του ζήτησε να διατάξει ΕΔΕ και να θέσει στη διάθεση της υπηρεσίας του τον αξιωματικό.

Το επεισόδιο που έλαβε χώρα σήμερα στον πρώτο όροφο της Βουλής στο σημείο που βρίσκονται τα γραφεία της ΧΑ αλλά και το γραφείο Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, με πρωταγωνιστή τον υιό Μπαλτάκο και βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής καταδίκασαν πριν από λίγο τα κόμματα.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια επεισόδια. Δυστυχώς, αν άρχισαν και εδώ μέσα να γίνονται αυτά, θα πρέπει η Βουλή να πάρει αυστηρότερα μέτρα» είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Δριβελέγκας.

«Εμείς καταδικάζουμε κάθε επεισόδιο που παραπέμπει σε τραμπουκισμό. Όποιος συμπεριφέρεται τραμπούκικα θα τιμωρηθεί γι΄ αυτό το οποίο κάνει, από τη Δικαιοσύνη» ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη και πρόσθεσε, ότι και «εδώ υπάρχει και πάλι ατομική ευθύνη, ενδεχομένως και οικογενειακή αν ο γιος του Γραμματέα της Κυβέρνησης προκάλεσε επεισόδιο μέσα στη Βουλή».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος ζήτησε το λόγο και ενημέρωσε την Ολομέλεια, ότι έτυχε να παρακολουθήσει καθώς ανέβαινε στο δεύτερο όροφο, το περιστατικό έξω από το γραφείο του κ. Μπαλτάκου. «Εγώ αυτό που είδα ήταν πρωτοφανείς σκηνές με ξυλοδαρμούς που μόνο στο φάρ ουέστ θα βλέπαμε», είπε ο κ. Κουκουλόπουλος και ζήτησε «να διερευνηθούν τα γεγονότα που είδε με τα μάτια του και άκουσε με τα αυτιά του» και που δεν έχουν καμία θέση στο κοινοβούλιο και δήλωσε έτοιμος να συνδράμει στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Στο επεισόδιο αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. «Δεν γνωρίζω ποιος ήρξατο χειρών αδίκων», είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «Πληροφορήθηκα πριν λίγη ώρα από τα ΜΜΕ, ότι ο γιος του Μπαλτάκου συνεπλάκη με βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέσα στο κτίριο της Βουλής και στη συνέχεια υπήρξαν και επεισόδια και ξυλοδαρμός ανάμεσα σε άνδρες της ασφάλειας».

«Το θεωρώ απαράδεκτο να πλακώνονται μέσα στα γραφεία και το κτίριο της Βουλής, σαν να είναι ξεκαθάρισμα ακροδεξιών συμμοριών. Το προεδρείο να επιβεβαιώσει το γεγονός, να πάρει μέτρα, ακόμη και αν κάποιοι το ερμηνεύουν ως ενδοοικογενειακή βία» είπε ο Δ.Παπαδημούλης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024