Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η τραπεζική ένωση στη συνεδρίαση του Ecofin

Η τραπεζική ένωση στη συνεδρίαση του Ecofin

Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα και η τραπεζική ένωση συζητήθηκαν στη δεύτερη ημέρα των εργασιών του Ecofin στην Αθήνα. Στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκε και η συνεχιζόμενη διαδικασία εφαρμογής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας Τραπεζών (SSM). Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν μετά την παρουσίαση της επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του SSM.

Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα και η τραπεζική ένωση συζητήθηκαν στη δεύτερη ημέρα των εργασιών του Ecofin στην Αθήνα.

Η ελληνική Προεδρία πέτυχε πολιτική συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης Τραπεζών. Αυτή η συμφωνία επιβεβαιώθηκε από τους μόνιμους αντιπροσώπους της ΕΕ στις 27/03/2014 και επιτρέπει στο Κοινοβούλιο να ψηφίσει αυτήν τη νομοθετική πρόταση στην Ολομέλειά του πριν λήξει η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος, έτσι ώστε ο Κανονισμός να μπορέσει στη συνέχεια να υιοθετηθεί επίσημα από το Συμβούλιο.

«Με δεδομένες αυτές τις θετικές εξελίξεις προσβλέπουμε σε μία εποικοδομητική συζήτηση όσον αφορά την εφαρμογή του Κανονισμού για τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης των Τραπεζών» δήλωσε χθες, Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Το πρώτο θέμα συζήτησης ήταν η Δομική Μεταρρύθμιση του Τραπεζικού Συστήματος και βασίστηκε στην παρουσίαση της πρότασης της Επιτροπής για τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με διαρθρωτικά μέτρα βελτίωσης της αντοχής των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Επιπλέον, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις για την Τραπεζική Ένωση, ζήτημα υψίστης προτεραιότητας για την Ελληνική Προεδρία, λόγω της σημασίας της ως προϋπόθεσης για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της αύξησης της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς και της διασφάλισης της οικονομικής σταθερότητας.

Οι εξελίξεις γύρω από τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (SRM) και την εφαρμογή του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM), με παρουσίαση από την Επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του, βρέθηκαν επίσης στην ατζέντα των συζητήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024