Πλαστοπροσωπία των ευρετηρίων της στην Τουρκία καταγγέλλει η Google
H Google επιβεβαίωσε ότι οι εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ στην Τουρκία παρεμπόδισαν την λειτουργία των σέρβερ της στην χώρα και οδηγούσαν σε εσφαλμένους δικτυακούς τόπους, με σέρβερ που υποδύονταν αυτούς της Google. Δεν αναφέρεται ωστόσο με σαφήνεια ποιοι διαδικτυακοί δρόμοι αποκλείστηκαν, αν και είναι γνωστό ότι Twitter και YouTube αποκλείστηκαν στην Τουρκία εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
H Google επιβεβαίωσε ότι οι περισσότερες εταιρείες που παρέχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ στην Τουρκία παρεμπόδισαν την λειτουργία των σέρβερ της στην χώρα και οδηγούσαν σε εσφαλμένους δικτυακούς τόπους, με σέρβερ που υποδύονταν αυτούς της Google. Δεν αναφέρεται ωστόσο με σαφήνεια ποιοι διαδικτυακοί δρόμοι αποκλείστηκαν, αν και είναι γνωστό ότι Twitter και YouTube αποκλείστηκαν στην Τουρκία εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Σύμφωνα με τον Steven Carstensen στις 29 Μαρτίου 2014, η Google έλαβε αξιόπιστες αναφορές, τις οποίες επιβεβαίωσαν και οι δικοί της μηχανικοί σύμφωνα με τις οποίες παρακωλύεται η λειτουργία των διακομιστών DNS της εταιρείας «από τους περισσότερους» Τούρκους ISP.
Μάλιστα, ο μηχανικός της Google εξηγεί πως ο DNS server θα μπορούσε να παρομοιαστεί με ένα τηλεφωνικό ευρετήριο και αυτό που συνέβη ως αντικατάσταση του ευρετηρίου με ένα όμοιο στο οποίο έχουν εγγραφεί εσφαλμένοι αριθμοί τηλεφώνου για κάποια ονόματα. Αυτό ακριβώς συνέβη, γράφει ο Carstensen: Τούρκοι ISP έχουν στήσει server μασκαρεμένους ως DNS server της Google, παραπέμποντας σε λάθος διευθύνσεις για κάποιους δικτυακούς τόπους, αναφέρεται στο σχετικό blog post.
Διαβάστε επίσης:
- 31/3/2014:Νίκη σαν σαπουνόπερα «Και τώρα, θα πληρώσετε» λέει ο Ερντογάν στους αντιπάλους του
- Οι διάλογοι που καίνε και οδήγησαν σε απαγόρευση του YouTube στην Τουρκία 28/3/2014 13:43
- Ερντογάν εναντίον Twitter: Ύβρις και Νέμεσις σε 140 χαρακτήρες 21/3/2014 21:52
In.gr Τεχνολογία
- Συνταγή: Chimichanga με κοτόπουλο και αβοκάντο
- Ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα, λέει ο Τραμπ – Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον Λίβανο
- Τι έδειξε μια νέα έρευνα για τη μεσογειακή διατροφή;
- Ανεβαίνει ο υδράργυρος – Καλοκαιρινός ο καιρός και σήμερα
- Γυναίκες ξαναγράφουν την ιστορία στη Wikipedia: Ένας αγώνας ενάντια στην ανισότητα
- Σε έχω δει, κάπου σε ξέρω: Η επιστήμη γνωρίζει γιατί ξεχνάμε εύκολα τα ονόματα κάποιων
- Κυπριακό χωριό πουλήθηκε σε ισραηλινή εταιρεία – Οι περιβαλλοντικοί και πολιτικοί προβληματισμοί
- Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για τον χανταϊό που ξέσπασε στο MV Hondius;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442