Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
KIA Sorento 2015: Μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας

KIA Sorento 2015: Μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας

Μεγαλύτερες διαστάσεις, λιγότερο τετραγωνισμένη λογική στη σχεδίαση, νέα πλατφόρμα και ενδεχομένως μια υβριδική έκδοση στην γκάμα, δίνουν το στίγμα της διαμόρφωσης της νέας γενιάς του κορεατικού SUV.

Οι Κορεάτες προετοιμάζουν την νέα γενιά του Sorento η οποία εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στη γηραιά αλβιώνα.

Αν και αυτό που κυριαρχεί στις αποτυπώσεις του φωτογραφικού φακού είναι το βαρύ καμουφλάζ, στο μπροστινό τμήμα διακρίνεται το σχήμα της νέας γρίλιας που παραπέμπει σε αυτήν του νεότερου Optima και η οποία, πλαισιώνεται από δύο αιχμηρότερα και πιο λεπτά φωτιστικά σώματα.

Παράλληλα ο κόπος στον οποίο έχουν μπει οι μηχανικοί για να κρύψουν το καπό και το πίσω τμήμα, δείχνουν προς την κατεύθυνση μιας λιγότερο τετραγωνισμένης λογικής σε σχέση με το σήμερα.

Όπως και να έχει σε θέματα αισθητικής, το νέο Sorento έχει αυξήσει τις διαστάσεις τόσο σε ό,τι αφορά το συνολικό του μήκος όσο και το μήκος του μεταξονίου του, επιφυλάσσοντας έτσι, περισσότερο χώρο στο εσωτερικό του και κατ’ επέκταση περισσότερη άνεση για τους επιβαίνοντες.

Παράλληλα, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η νέα γενιά του SUV, θα έχει ως αφετηρία μια καινούρια πλατφόρμα την οποία θα μοιράζεται με το νέο Hyundai Santa Fe.

Σε ό,τι αφορά τα κινητήρια σύνολα που θα το εφοδιάσουν, μεταξύ των υποψηφίων συνόλων που θα εξοπλίζουν τις εκδόσεις του θα βρεθεί και η υβριδική τεχνολογία που η κορεατική φίρμα αποκάλυψε στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναμένεται να αυξήσει τη διαθέσιμη ισχύ έως και 20% ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνοδεύεται και από ένα νέο κιβώτιο, διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις.

Σχετικά με τα συμβατικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου που θα εξοπλίζουν το μεγάλο SUV η ΚΙΑ δεν έχει ανακοινώσει προδιαγραφές, ωστόσο όπως έχει αποκαλύψει ότι θα προσφέρουν κατά 15% επιπλέον οικονομία.

Auto Express

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024