Η Σεντ Ετιέν πέρασε από το «Ζερλάν», η Λιλ «κράτησε» το «σεντόνι»
Σε μια αναμέτρηση που έκρινε ποια από τις δύο ομάδες θα μείνει «ζωντανή» στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης του Championnat, η Σεντ Ετιέν νίκησε 2-1 τη Λιόν στο «Ζερλάν». Ετσι, είναι πλέον η μόνη ικανή να απειλήσει τη Λιλ για μια θέση στους προκριματικούς του Champions League. Η Ρεν επικράτησε άνετα 3-0 της Μπαστιά και αποσπάστηκε σημαντικά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Λιλ πέτυχε δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της Γκινγκάμπ.
Σε μια αναμέτρηση που έκρινε ποια από τις δύο ομάδες θα μείνει «ζωντανή» στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης του Championnat, η Σεντ Ετιέν νίκησε 2-1 τη Λιόν στο «Ζερλάν». Ετσι, είναι πλέον η μόνη ικανή να απειλήσει τη Λιλ για μια θέση στους προκριματικούς του Champions League. Ο Τούρκος, Ερντίνγκ και ο Γκραντέλ πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Λακαζέτ.
Η Ρεν επικράτησε άνετα 3-0 της Μπαστιά, σε αναμέτρηση για την 31η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος, και αποσπάστηκε σημαντικά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν ο Αλεσαντρινί στο 14΄, ο Τοϊβόνεν στο 28΄ και ο Μακούν στο 59΄.
Χάρη σε γκολ του Σάλομον Καλού στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η Λιλ πέτυχε δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της Γκινγκάμπ και κρατάει σταθερά την τρίτη θέση.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
Νις-Παρί Σεν Ζερμέν 0-1
(52΄αυτ. Κολοτζιέτσακ)
Σοσό-Μαρσέιγ 1-1
(24΄ Σουνζού – 90΄ Ενκουλού)
Αζαξιό-Τουλούζ 2-2
(4΄ Φατί, 34΄ Μοστεφά – 37΄ Σιλά, 60΄ Σαντόμ)
Εβιάν-Μονακό 1-0
(84΄πεν. Μονγκόνγκου)
Ναντ-Μπορντό 0-0
Μονπελιέ-Βαλανσιέν 0-0
Ρεμς-Λοριάν 1-1
(48΄ Φορτέ – 45+΄πεν. Αμπουμπακάρ)
Ρεν-Μπαστιά 3-0
(14΄ Αλεσαντρινί, 28΄ Τοϊβόνεν, 59΄ Μακούν)
Λιλ-Γκινγκάμπ 1-0
(90+2΄ Καλού)
Λιόν-Σεντ Ετιέν 1-2
(39΄ Λακαζέτ – 28΄ Ερντίνγκ, 74΄ Γκραντέλ)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 31 αγώνες)
Παρί Σεν Ζερμέν 76
Μονακό 63
Λιλ 57
Σεντ Ετιέν 54
Λιόν 48
Μαρσέιγ 45
Ρεμς 44
Τουλούζ 44
Μπορντό 43
Μπαστιά 40
Νις 38
Ρεν 37
Λοριάν 37
Ναντ 37
Μονπελιέ 35
Γκινγκάμπ 35
Εβιάν 34
Βαλανσιέν 29
Σοσό 26
Αζαξιό 19
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αγώνας δρόμου προς τα κάτω: Ο κίνδυνος του καθεστώτος «EU Inc» για τα εργασιακά δικαιώματα
- Liberland: Ο Τζάστιν Σαν και το crypto μικρο-έθνος όπου η εξουσία αγοράζεται με tokens – Όχι στη δημοκρατία, όχι στη φτώχια
- Ο Γκόρντον άνοιξε το σκορ για την Αγγλία! (vid)
- Ευρωπαϊκή Ένωση: Αναβλήθηκε η απόφαση για το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Δεν υπήρξε ομοφωνία των «27»
- Ο Κολίνα απάντησε στον Ντεσάν: «Σίγουρα ο διαιτητής ήταν υψηλού επιπέδου»
- Ο επικίνδυνος απολιτίκ αχταρμάς του Αλέξη Γεωργούλη που δεν αποκλείει να κατέβαινε υποψήφιος της Χρυσής Αυγής





