«Ούτε στην τρόικα υπακούμε, ούτε στον ΟΟΣΑ. Αποφασίζουμε και κάνουμε την πολιτική επιλογή να πάει ο τόπος μπροστά. Βαρεθήκαμε πια τα ίδια και τα ίδια, που μας έφεραν στην χρεοκοπία» τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με τον οποίο το πολυνομοσχέδιο είναι η μεγαλύτερη συγκεντρωμένη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που έγινε στη χώρα τα τελευταία 50 χρόνια.

«Το ψηφίζουμε με εξαιρετική περηφάνια διότι περιέχει όσα έπρεπε να γίνουν εδώ και θα έπρεπε να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια» ανέφερε σημειώνοντας πως μια κριτική δίκαιη που θα μπορούσε να γίνει στην κυβέρνηση είναι ότι προχώρησε με λιγότερο τολμηρά βήματα. Αλλά, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, «έπρεπε να σταθμίσουμε και το γεγονός ότι η κοινωνία είναι κουρασμένη από όλη αυτή την πορεία».

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι η Κυριακή θα καταχωρηθεί στο μέλλον ως η μέρα που η χώρα εξήλθε του εφιάλτη της χρεοκοπίας που ξεκίνησε τον Μάιο του 2010. Όπως είπε χαρακτηριστικά είναι η μέρα που η χώρα ανακτά τη δημοσιονομική της κυριαρχία και πάντως όχι για να επαναλάβει τα κακά του παρελθόντος.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ριψάσπιδες» επειδή αποχώρησαν για λίγο από την συζήτηση στη Βουλή.

Υποστήριξε μάλιστα ότι αυτά για τα οποία κατηγορείται σήμερα η κυβέρνηση -έλλειψη φαρμάκων, προβλήματα- αναφέρονταν ως κατηγορίες προς την τότε κυβέρνηση σε φυλλάδιο του ΚΚΕ το 1989.

Για τα φαρμακεία, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο δεν επιτρέπει το άνοιγμα και την λειτουργία φαρμακείου σε κανέναν πέραν των φαρμακοποιών, εντός των πληθυσμιακών κριτηρίων.

Κάλεσε δε τους βουλευτές να διαβάσουν την ρύθμιση και να μην υιοθετούν την παραπληροφόρηση λέγοντας ότι «οι συνδικαλιστές κάνουν τη δουλειά τους, όμως εμείς είμαστε βουλευτές».

Τόνισε δε τέλος πως η κυβέρνηση προσπαθεί να σταθμίσει την ανάγκη να προστατευθούν τα συμφέροντα των καταναλωτών προστατεύοντας ταυτόχρονα και την οικογενειακή επιχείρηση που είναι το φαρμακείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας