Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι υποστηρίζει ένα κίνημα υπέρ της ακρίβειας, εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου.

Ο Κ.Χατζηδάκης εισήγαγε νομοτεχνικές βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο, από τις οποίες εκείνη που αφορά στο γάλα προβλέπει ότι ως παστεριωμένο ορίζεται το γάλα με διάρκεια ζωής έως 7 ημερών, καθώς και ότι οι έλεγχοι γίνονται από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υποστηρίζοντας τις ρυθμίσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, χρησιμοποίησε ειρωνικό ύφος, λέγοντας ότι ίσως πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του, ή να του υποβληθεί πρόταση μομφής, επειδή θέλει φθηνότερες τιμές για τους καταναλωτές.

«Παρατηρώ τη δημιουργία ενός κινήματος υπέρ της ακρίβειας, το οποίο υποστηρίζεται και από  δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Μας κάνουν μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας, ενώ την ίδια ώρα θέλουν να κρατήσουν τις τιμές ψηλά για τον ανυπεράσπιστο καταναλωτή.

»Ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί η κυβένρνηση θα κάνει το φοβερό ανουσιούργημα να απελευθερωθούν προς τα κάτω οι τιμές στα φάρμακα. Είναι πραγματικά αναλγησία εναντίον των ασθενών που θα παίρνουν φθηνότερα φάρμακα. […] Πρέπει να υποβληθεί πρόταση μομφής εις βάρος μου, εις βάρος του κ. Στουρνάρα κι όλης της κυβέρνησης. Πρέπει να κάνω την αυτοκριτική μου, γιατί είναι έγκλημα να πέσουν οι τιμές» υπογράμμισε.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε με παρόμοιο τρόπο και στα θέματα του γάλακτος, των βιβλίων, του τσιμέντου και άλλων ρυθμίσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και επισήμανε: «Έχουμε αντιπολίτευση κουβαρντάδων. Οι έλληνες καταναλωτές δεν είναι όμως κουβαρντάδες».

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξαπέλυσε βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα για τις προτάσεις μομφής κατά του Γ.Στουρνάρα και κατά του Β.Μεϊμαράκη, λέγοντας ότι «κινήθηκε στα όρια του πολιτικού σουρεαλισμού» και σημειώνοντας ότι «ηθικό θέμα τίθεται για τον ίδιο, που υποστηρίζει όλες αυτές τις παράδοξες θέσεις».

Ο Κ.Χατζηδάκης κατέληξε, υπογραμμίζοντας: «Θα υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Προχωρούμε στο δρόμο της Ευρωπης και της κοινής λογικής και αφήνουμε το ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, γιατί η Ελλάδα πρέπει να τα καταφέρει».

Στις νομοτεχνικές βελτιώσεις που εισήγαγε στο πολυνομοσχέδιο ο Κ.Χατζηδάκης προβλέπεται ότι το πιλοτικό άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων για 52 Κυριακές το χρόνο αφορά «τρεις τουριστικές περιοχές» κι όχι «τουλάχιστον τρεις τουριστικές περιοχές».

Ακόμη, προχώρησε στην αναλυτική διατύπωση του ορισμού των «λογοτεχνικών βιβλίων» που διατηρούν την ενιαία τιμή βιβλίου, την κατάργηση του ερωτηματολογίου που όφειλε να καταθέσει ο διακινητής τσιμέντου προκειμένου να μην το αποθηκεύσει σε κέντρο διανομής (αντικαθίσταται με υπεύθυνη δήλωση), την κατάργηση της ηλεκτρονικής καταχώρησης απορρυπαντικών, την άρση του περιορισμού των εταιρειών να μην αυξάνουν την τιμή πώλησης των προϊόντων τους ενόψει του επικείμενου κώδικα δεοντολογίας που θα ρυθμίζει τα θέματα προστασίας του καταναλωτή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας