Ας καταγράψουμε, ας μοιραστούμε και ας διορθώσουμε την Αθήνα με το City of Errors
Ένα κοινωνικό δίκτυο από ανθρώπους που αναγνωρίζουν τα λάθη στις πόλεις που ζουν και κάνουν ή θα ήθελαν να κάνουν κάτι γι'αυτό επιχειρεί να φτιάξει η ομάδα εθελοντών City Of Errors, με επικεφαλής την Μυρτώ Παπαδογεώργου. Στην προσπάθειά τους να το μετασχηματίσουν σε μια διαδραστική πλατφόρμα για αυτούς που βρίσκουν, αντιμετωπίζουν αλλά και διορθώνουν τα λάθη στις μεγαλουπόλεις που ζουν στράφηκαν στο Indiegogo για χρηματοδότηση του πρότζεκτ από όλους εμάς.
Ένα κοινωνικό δίκτυο από ανθρώπους που αναγνωρίζουν τα λάθη στις πόλεις που ζουν και κάνουν ή θα ήθελαν να κάνουν κάτι γι’αυτό επιχειρεί να φτιάξει η ομάδα εθελοντών City Of Errors, με επικεφαλής την Μυρτώ Παπαδογεώργου: «Το City of Errors είναι για εμάς μια ενεργή και ουσιαστική λύση στα αμέτρητα μικροπροβλήματα της πόλης μας, τουλάχιστον αυτά τα οποία δημιουργούνται από εμάς τους ίδιους τους πολίτες. Αν και δεν πιστεύουμε πως η ομάδα μας έχει την υπερδύναμη που χρειάζεται για να αλλάξει μια ολόκληρη πόλη, είμαστε σίγουροι πως το City of Errors μπορεί να εκπαιδεύσει με δημιουργικό τρόπο τους νεότερους πολίτες, να αποτυπώσει ένα μέρος της κοινωνίας μας που δεν έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο πολιτών που αντιστέκονται στην παρακμή και εγκατάλειψη των αστικών κέντρων.»
Στην προσπάθειά τους να το μετασχηματίσουν σε μια διαδραστική πλατφόρμα για αυτούς που βρίσκουν, αντιμετωπίζουν αλλά και διορθώνουν τα λάθη στις μεγαλουπόλεις που ζουν, στράφηκαν στο Indiegogo για χρηματοδότηση του πρότζεκτ από όλους εμάς, μια καμπάνια που βρίσκεται στην 23η ημέρα της (στόχος να συγκεντρώσουν 16.000 ευρώ).
Η εφαρμογή City of Errors είναι πλέον διαθέσιμη δωρεάν στο AppStore για χρήστες iPhone/iPad και με την συνεισφορά από το Indiegogo, θα γίνει το ίδιο και για «τους netizens που μεταμορφώνονται σε citizens» με Android.Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται βίντεο και φωτογραφίες από τα Λάθη της Πόλης και επιβραβεύονται γι’αυτό με διάφορους ευφάνταστους τρόπους, κυρίως όμως συμβάλλουν στο όραμα για μια καλύτερη πόλη.
Δεδηλωμένος στόχος της ομάδας του City of Errors είναι κυρίως η ανάπτυξη μιας εφαρμογής που θα απευθύνεται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την γνωριμία και την εξοικείωση των παιδιών με την πόλη: μέσα από διαδικασίες παιχνιδιού, φαντασίας και ευρηματικότητας.
Το City of Errors έχει βραβευτεί από το 12o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με το βραβείο Doc On Air, έχει συμπεριληφθεί στο newsletter του General Federal Agency for Civic Education http://nece.lab-concepts.de/ ως καλή πρακτική και τον Ιανουάριο 2014 ανακηρύχθηκε ως ένα από τα καλύτερα city blogs στο κόσμο από τον Guardian http://www.theguardian.com/cities/interactive/2014/jan/27/best-city-blogs-interactive
In.gr Τεχνολογία
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
- Σούπερ ημιτελικός στο Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν με το… βλέμμα στη Βουδαπέστη
- Σάμος: Στάχτη 20 στρέμματα μετά από φωτιά στη δυτική πλευρά του νησιού
- Παναθηναϊκός: Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Σλούκας
- Χανιά: Ηλικιωμένος έβγαλε όπλο σε 27χρονο και απείλησε ότι θα τον σκοτώσει
- Συναγερμός στον Κεραμεικό: 89χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα μέσα στον ΕΦΚΑ – Tραυματίστηκε υπάλληλος στο πόδι
- Γιώργος Γιαννόπουλος: Η μιζέρια είναι στη φύση του Έλληνα
- Γαλάτσι: Στο νοσοκομείο 45χρονος μετά από καβγά για μια θέση πάρκινγκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442