Έχοντας ως αφετηρία την πλατφόρμα του απερχόμενου Twingo, η Dacia ετοιμάζει μια νέα αστική πρόταση η οποία θα αποτελέσει και την προσιτότερη πρόταση της φίρμας.


H Dacia σχεδιάζει την επέκταση της γκάμας της ετοιμάζοντας ένα νέο, αστικό μοντέλο το οποίο θα τοποθετηθεί στη βάση της, αποτελώντας και την πλέον προσιτή πρόταση της φίρμας.

Μέχρι σήμερα το πιο προσιτό μοντέλο της φίρμας είναι το Sandero το οποίο ξεκινά λίγο παραπάνω από τα 8.500 ευρώ -συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης και της έκπτωσης- ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες το νέο αστικό μοντέλο θα πέσει, κατ΄αντιστοιχία, κάτω από τα 8.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, το νέο μοντέλο της Dacia θα βασιστεί στην πλατφόρμα του μέχρι σήμερα γνωστού Renault Twingo καθώς η γαλλική φίρμα έχει ήδη παρουσιάσει τη νέα γενιά του. Εξάλλου το ίδιο συμβαίνει και με το Sandero το οποίο αξιοποιεί την πλατφόρμα του Clio ΜκΙΙΙ.

Επίσης όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Rafel Treguer, υπεύθυνος για την εξέλιξη προϊόντων της Dacia, η φίρμα θα επεκτείνεται σε νέες κατηγορίες μόνο εφόσον υπάρχει και η ζήτηση, κάτι που μάλλον ισχύει με το παραπάνω, στη συγκεκριμένη κατηγορία ιδίως όταν πρόκειται για προσιτές προτάσεις όπως το Suzuki Celerio, αλλά και το αντίστοιχο μοντέλο που ετοιμάζει η Opel.

Στο πλαίσιο του στόχου για χαμηλό κόστος η Dacia αναμένεται να αξιοποιήσει τις συνέργιές της, κατασκευάζοντας το νέο μοντέλο στο εργοστάσιο της Lada στο Togliatti της Ρωσίας το οποίο και έχει την ανάλογη δυναμικότητα.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στα τέλη της επόμενης χρονιάς, ακολουθώντας τη λογική της Dacia σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις με τις βασικές και προσιτότερες να διαθέτουν άβαφους προφυλακτήρες και χαλύβδινες ζάντες.  Παρ΄όλα αυτά όλες οι εκδόσεις θα διαθέτουν στο βασικό τους εξοπλισμό αερόσακους, ESP και ΑΒS.

Αντιθέτως στοιχεία όπως τα ηλεκτρικά παράθυρα και το κεντρικό κλείδωμα θα αποτελέσουν μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού.

Auto Express

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr