Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν οι φαρμακοποιοί στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την Πέμπτη φαρμακοποιοί της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδος εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την Πέμπτη φαρμακοποιοί της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδος εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων.
«Είμαστε σε πόλεμο» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, υποστηρίζοντας ότι με το νομοσχέδιο θα οδηγηθούν σε κλείσιμο 12.000 φαρμακεία, και ότι οι ασθενείς θα αγοράζουν τα φάρμακά τους σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές.
«Θέλουν να ανοίξουν φαρμακεία μέσα σε σουπερμάρκετ τα οποία δεν θα μπορούμε να τα ανταγωνιστούμε και οι τιμές των φαρμάκων θα ακριβύνουν γιατί θα τις καθορίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες» είπε ο κ. Θεοδοσιάδης.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Γιάννης Μακρυγιάννης, τόνισε ότι με την λειτουργία φαρμακείων μέσα σε σουπερμάρκετ θα υποβαθμιστεί η φαρμακευτική περίθαλψη, θα μειωθεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και θα αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων μέχρι 400%.
Τέλος, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας, Πολυχρόνης Συμεωνίδης, ανέφερε ότι στο νομό Πιερίας υπάρχουν φαρμακεία που απέχουν 70-75 χιλιόμετρα από το κέντρο της Κατερίνης και ότι αν κλείσουν, οι πολίτες θα αναγκαστούν να διανύουν πολύ περισσότερα χιλιόμετρα για να προμηθευτούν ένα φάρμακο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Από το χαρτζιλίκι, στο χρηματιστήριο: Πώς η Gen Z επαναπροσδιορίζει τις επενδύσεις σε έναν ασταθή κόσμο
- Όπου φύγει-φύγει… από τη δουλειά: Ρεκόρ στις αιτήσεις συνταξιοδότησης το πρώτο τρίμηνο του 2026
- Κούβελος και Πέτζα Στογιάκοβιτς συζήτησαν για την μέλλον του Αντρέι στην Εθνική Ελλάδας μπάσκετ
- Χιλιάδες εκτοπισμένοι στη Βραζιλία και έξι νεκροί μέχρι στιγμής εξαιτίας πλημμυρών
- Περισσότερα όπλα, λιγότερη υγεία και παιδεία: Η έκρηξη της παγκόσμιας στρατιωτικοποίησης
- Γκουέν Φάρελ Αντέαρ: Πέθανε η ηθοποιός του M*A*S*H*
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία στα πλέι άουτ της Super League
- Συνελήφθη ύποπτος στην Αυστρία για τον εκβιασμό εταιρείας μολύνοντας παιδικές τροφές με δηλητήριο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442