Πρώτη μάχη στη βρετανική τηλεόραση για την παραμονή ή όχι στην ΕΕ
Εναρκτήριο λάκτισμα στον αγώνα για την «ευρωπαϊκή ψυχή» των Βρετανών: Ο αρχηγός των συγκυβερνώντων Φιλελεύθερων Δημοκρατών (LibDem) κονταροχτυπήθηκε σε ντιμπέιτ με τον αρχηγό του ευρωσκεπτικιστικού UKIP για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Κλεγκ επικεντρώθηκε στα οφέλη που έχει για το Λονδίνο η συμμετοχή στην ΕΕ, με πρώτη τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ ο Φάρατζ στη μετανάστευση από τις φτωχότερες χώρες. Η πρώτη δημοσκόπηση θεωρεί τον Φάρατζ νικητή της μονομαχίας.
Εναρκτήριο λάκτισμα στον αγώνα για την «ευρωπαϊκή ψυχή» των Βρετανών: Ο αρχηγός των συγκυβερνώντων Φιλελεύθερων Δημοκρατών (LibDem) κονταροχτυπήθηκε σε ντιμπέιτ με τον αρχηγό του ευρωσκεπτικιστικού UKIP για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Κλεγκ των LibDem επικεντρώθηκε στα οφέλη που έχει για το Λονδίνο η συμμετοχή στην ΕΕ, με πρώτη τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ ο Φάρατζ του UKIP στη μετανάστευση από τις φτωχότερες χώρες.
Η πρώτη δημοσκόπηση θεωρεί τον Φάρατζ νικητή της μονομαχίας. Σε «γρήγορη έρευνα» του YouGov αμέσως μετά το ντιμπέιτ το βράδυ της Τετάρτης, το 57% θεωρεί ότι ο Φάρατζ είχε την καλύτερη εμφάνιση έναντι του 36% που θεωρεί ότι ο Κλεγκ κέρδισε τις εντυπώσεις.
Ήταν το πρώτο από τα δύο ντιμπέιτ με φόντο την πρόθεση του Λονδίνου να επιδιώξει αλλαγή στους όρους της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση -κίνηση που έχει προκαλέσει τη δυσφορία των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών- πριν θέσει σε δημοψήφισμα την παραμονή στους «28».
Στα ντιμπέιτ δεν θα πάρουν μέρος ούτε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ούτε ο αρχηγός των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ.
Οι θέσεις των δύο αντιπάλων μπορούν να συνοψιστούν σε δύο αναφορές. Ο Κλεγκ τόνισε ότι «είμαστε καλύτερα με την ΕΕ, πιο πλούσιοι, πιο ισχυροί, πιο ασφαλείς, και για αυτό θέλω να μείνουμε, για χάρη των δουλειών μας, για χάρη της θέσης μας στον κόσμο, για χάρη της Βρετανίας».
Από την πλευρά του, ο Φάρατζ είπε ότι «η μάχη γίνεται ανάμεσα σε ένα κουρασμένο καθεστώς που υπερασπίζεται μία καταρρέουσα ΕΕ που, ειλικρινά, δεν κάνει πλέον τη δουλειά της, και μίας φρέσκιας προσέγγισης που ζητά να είμαστε φιλικοί με την Ευρώπη, να συναλλασσόμαστε εμπορικά με την Ευρώπη, αλλά να μην μας κυβερνούν οι θεσμοί της».
Αν και κανείς από τους δύο συνομιλητές δεν έδωσε «χτύπημα νοκ-άουτ», η διένεξη ήταν έντονη στο σημείο που ο Φάρατζ επέμενε για το «βάρος» των μεταναστών από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Ο Κλεγκ επέμεινε ότι ο Φάρατζ προσπαθεί με τεράστιες ανακρίβειες να προκαλέσει εντυπώσεις, λέγοντας -σχετικά με αναφορές του UKIP- χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχουν καν τόσα εκατ. άνθρωποι στη Βουλγαρία και Ρουμανία όσοι λέει ο κ. Φάρατζ πως θέλουν να έρθουν στη Βρετανία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συντάξεις: Πότε γίνονται οι πληρωμές
- «Επιδημία» από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στην Ευρώπη – Γονόρροια και σύφιλη έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ
- LAMDA LEVENTIS: Η ελληνική βιομηχανία που μετατρέπει τη σκίαση σε κεντρικό πυλώνα του σύγχρονου Real Estate
- Η νέα τσάντα της Prada καταργεί την έννοια της τσάντας
- Με όλα τα όπλα ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φενέρ στο… ραντεβού με τον τελικό του Final Four
- Χανιά: Η πυκνή βλάστηση «έκρυβε» για μήνες τη σορό του 33χρονου γιατρού Αλέξη Τσικόπουλου
- Κωνσταντίνος Παρθένης: Το έργο του «Ποίηση» πουλήθηκε σε δημοπρασία για 1.258.000 ευρώ
- Ρούμπιο: «Η Κούβα είναι απειλή για τις ΗΠΑ» – Ψάχνει η Ουάσινγκτον διέξοδο από το Ιράν μέσω Αβάνας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)











































![Ο υποψήφιος δήμαρχος της Λίμα χτυπά σύμβουλό του με τέιζερ και σκάει στα γέλια [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/taser12-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442