Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός διαδηλωτής υπέρ του Μόρσι στο Κάιρο, νέες μαζικές δίκες ισλαμιστών

Νεκρός διαδηλωτής υπέρ του Μόρσι στο Κάιρο, νέες μαζικές δίκες ισλαμιστών

Ένα άτομο σκοτώθηκε κοντά στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου κατά τη διάρκεια συγκρούσεων διαδηλωτές υπέρ του ανατρεπέντα πρόεδρου Μοχάμεντ Μόρσι με τις δυνάμεις ασφαλείας. Ενώ το κλίμα στην Αίγυπτο έχει αναζωπυρωθεί με τη μαζική καταδίκη σε θάνατο εκατοντάδων στελεχών των Αδελφών Μουσουλμάνων, η γενική εισαγγελία διέταξε δύο νέες μαζικές δίκες σε βάρος συνολικά 919 ισλαμιστών με την κατηγορία, μεταξύ άλλων, της δολοφονίας.

Ένα άτομο σκοτώθηκε κοντά στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου την Τετάρτη, όταν διαδηλωτές που στηρίζουν τον ανατρεπέντα πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, συγκρούστηκαν με δυνάμεις ασφαλείας.

Ενώ το κλίμα στην Αίγυπτο έχει αναζωπυρωθεί με τη μαζική καταδίκη σε θάνατο εκατοντάδων στελεχών των Αδελφών Μουσουλμάνων, η γενική εισαγγελία διέταξε δύο νέες μαζικές δίκες σε βάρος συνολικά 919 ισλαμιστών με την κατηγορία, μεταξύ άλλων, της δολοφονίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Υγείας, στις συγκρούσεις κοντά στο Πανεπιστήμιο τραυματίστηκαν οκτώ άτομα.

Οι διαδηλωτές αντιδρούν στην καταδίκη σε θάνατο περισσότερων από 500 υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Την Τρίτη, διαδηλώσεις είχαν πραγματοποιηθεί σε πόλεις της Αιγύπτου, ανάμεσά τους και στην Αλεξάνδρεια.

Στο εδώλιο 919 κατηγορούμενοι σε δύο νέες δίκες

Παράλληλα, αγνοώντας τις διεθνείς αντιδράσεις για τη μαζική καταδίκη ισλαμιστών σε θάνατο, η γενική εισαγγελία της Αιγύπτου διέταξε την Τετάρτη τη διεξαγωγή άλλων δύο μαζικών δικών σε βάρος ισλαμιστών, ξανά με την κατηγορία της δολοφονίας.

Οι δύο νέες δίκες, στις οποίες θα δικαστούν συνολικά 919 κατηγορούμενοι σε σχέση με τις διαδηλώσεις υπέρ του Μόρσι τον περασμένο Αύγουστο, θα γίνουν και πάλι στην επαρχία Μίνια.

Η πρώτη δίκη, που έχει και το μεγαλύτερο αριθμό κατηγορουμένων (715), θα γίνει με την κατηγορία της δολοφονίας, ενώ η δεύτερη (εναντίον των υπόλοιπων 204 κατηγορουμένων, ανάμεσά τους και υψηλόβαθμα στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων) με την κατηγορία της υποκίνησης σε δολοφονία.

Με τη νέα διαταγή, ο αριθμός των ισλαμιστών που δικάζονται μαζικά ανεβαίνει σε 2.147 σε τέσσερις δίκες (συμπεριλαμβανομένης εκείνης της Δευτέρας).

Οι δίκες σχετίζονται με το κύμα βίας τον περασμένο Αύγουστο κατά τη διάλυση των δύο κεντρικών συγκεντρώσεων υπέρ του ανατραπέντα Μόρσι. Στις αναταραχές εκείνων των ημερών είχαν σκοτωθεί 600 άτομα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024