
Στους 111 οι νεκροί από τη γρίπη, σε ύφεση ο ιός
Στους 111 έχουν φτάσει οι νεκροί από τον ιό της γρίπης, εκ των οποίων το 98% δεν είχε εμβολιαστεί. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 42 άτομα, ενώ συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 288 άτομα. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ο ιός έχει μπει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες σε περίοδο ύφεσης.
Στους 111 έχουν φτάσει οι νεκροί από τον ιό της γρίπης, εκ των οποίων το 98% δεν είχε εμβολιαστεί. Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 42 άτομα, ενώ συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 288 άτομα.
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ο ιός έχει μπει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες σε περίοδο ύφεσης.
Ωστόσο υπάρχει μεγάλος προβληματισμός ιδιαίτερα για τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη για την εποχική γρίπη, τόσο στον γενικό πληθυσμό, όσο και ειδικότερα στις ομάδες υψηλού κινδύνου και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η φετινή εποχική γρίπη είχε ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια στην Ελλάδα, καθώς επικράτησε ο υπότυπος Α (Η1Ν1) pdm 09, ο οποίος προκαλεί χαρακτηριστικά σοβαρή νόσηση, ειδικά στα άτομα με υποκείμενα νοσήματα που τους προδιαθέτουν για επιπλοκές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φοιτητική στέγη: «Φωτιά» στα ενοίκια [πίνακες]
- Όταν ακόμη και ο Μέσι δεν μένει στο απυρόβλητο…
- Τραγωδία στο Μάτι: Εκδηλώσεις μνήμης για τα οκτώ χρόνια από τη φονική πυρκαγιά
- Ο Τραμπ επιδιώκει να αλλάξει τον χάρτη της Μέσης Ανατολής – Συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για τα πυρηνικά
- Ο Τζον Λεγκουιζάμο δεν μπορούσε να δει «για 12 ώρες την ημέρα» στα γυρίσματα της Οδύσσειας
- Ρίχνονται στη «μάχη» των προκριματικών Europa και Conference League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός


