Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί σήμερα, Τετάρτη, επιχείρηση για την μετατροπή του νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών) σε κέντρο κράτησης μεταναστών. Επί τόπου οι κάτοικοι της περιοχής, εμποδίζουν τις μπουλντόζες. Αντιρατσιστικές κινήσεις καλούν σε συλλαλητήριο στις 18:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο σταθμός «Στο Κόκκινο» και το left.gr, οι μπουλντόζες επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο που βρίσκεται στα όρια  του νοσοκομείου Λοιμωδών και Χρόνιων Παθήσεων στην Αγία Βαρβάρα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες μετατροπής των εγκαταστάσεων σε κέντρο κράτησης μεταναστών.

Κάτοικοι της περιοχής κατάφεραν να εμποδίσουν μπουλντόζα και δηλώνουν αντίθετοι με την μετατροπή του νοσοκομείου σε κέντρο κράτησης μεταναστών.

Την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης έχει διατυπώσει και ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας. Ο δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης έχει απευθύνει επιστολή στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον για αιφνιδιαστικές κινήσεις και αθέτηση υποσχέσεων που οδηγούν στην υποβάθμιση της πόλης.

«Για ακόμα μια φορά το Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», αντί του πραγματικού του ρόλου που αφορά την υγεία των πολιτών, γίνεται αντικείμενο υποβάθμισης της περιοχής μας.

»Παρά τις δικές σας δεσμεύσεις προς τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας και της Δυτικής Αθήνας ευρύτερα, για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης θέλει να μετατρέψει το Νοσοκομείο σε χώρους αποθήκευσης ανθρωπίνων ψυχών.

»Δεν γνωρίζουμε αν η συγκεκριμένη ενέργεια έχει γίνει μετά από συνεννόηση δική σας με τον κ. Δένδια, θέλουμε όμως να πιστεύουμε ότι θα σταθείτε έστω και τώρα δίπλα στον πολλαπλά πληγωμένο λαό της Δυτικής Αθήνας και θα πάρετε θέση ώστε το Νοσοκομείο να παίξει αποκλειστικά και μόνο το ρόλο του, που δεν είναι άλλος από την φροντίδα της υγείας των κατοίκων» επισημαίνει ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας.

Αντιρατσιστικές κινήσεις καλούν σε συλλαλητήριο έξω από το νοσοκομείο στις 18:30, με κεντρικό σύνθημα «Κλείνουν νοσοκομεία – ανοίγουν φυλακές. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, έχει ήδη δρομολογηθεί το άνοιγμα δύο νέων «στρατοπέδων συγκέντρωσης» στη Δυτική Αθήνα: Το πρώτο στις κτιριακές εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ επί της λεωφόρου Σχιστού στο Σκαραμαγκά, στο χώρο όπου στεγάζεται το «θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Παίδων» και το δεύτερο σε δύο κτίρια του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών), ένα για άντρες και ένα για γυναίκες.

Για το Σάββατο 5 Απριλίου στις 11:30 προγραμματίζεται διπλή αντιφασιστική πορεία: η πρώτη θα ξεκινήσει από την είσοδο του νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών) και η δεύτερη θα είναι μηχανοκίνητη από την είσοδο του ΨΝΑ – Δαφνί (προς Σκαραμαγκά και επιστροφή στο Χαϊδάρι). Οι δύο πορείες θα συναντηθούν στο Παλατάκι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας