Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο βίος και η πολιτεία των ανθρώπων που προσέχουν τον Ομπάμα

Ο βίος και η πολιτεία των ανθρώπων που προσέχουν τον Ομπάμα

Η μυστική υπηρεσία που παραδοσιακά προσέχει τον πρόεδρο των ΗΠΑ δεν περνά και τις καλύτερες μέρες της. Απανωτές είναι οι περιπτώσεις απαράδεκτης συμπεριφοράς μελών της, που οδήγησαν ακόμα και σε απολύσεις. Το τελευταίο περιστατικό συνέβη στη Χάγη. Τρεις πράκτορες μπήκαν άρον-άρον στο αεροπλάνο για τις ΗΠΑ, αφού βρέθηκαν μεθυσμένοι.

Η μυστική υπηρεσία που παραδοσιακά προσέχει τον πρόεδρο των ΗΠΑ δεν περνά και τις καλύτερες μέρες της. Απανωτές είναι οι περιπτώσεις απαράδεκτης συμπεριφοράς μελών της, που οδήγησαν ακόμα και σε απολύσεις.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη στη Χάγη, όπου ταξίδεψε ο Μπαράκ Ομπάμα για τη Σύνοδο που αφορούσε στην πυρηνική ασφάλεια.

Τρεις πράκτορες μπήκαν άρον-άρον στο αεροπλάνο για τις ΗΠΑ, αφού βρέθηκαν μεθυσμένοι. «Ο ένας βρέθηκε αναίσθητος από το μεθύσι στο χολ ενός ξενοδοχείου το πρωί της Κυριακής, την παραμονή της άφιξης του προέδρου στην Ολλανδία» γράφει η Washington Post, η οποία επικαλείται τρεις ανώνυμες πηγές που πληροφορήθηκαν το περιστατικό.

Η Μυστική Υπηρεσία (Secret Service), επίλεκτη αστυνομία αρμόδια για την ασφάλεια του αμερικανού προέδρου, είχε ήδη προκαλέσει σκάνδαλο τον Απρίλιο του 2012, όταν πράκτορές της είχαν κατηγορηθεί για συναντήσεις με εκδιδόμενες γυναίκες στη διάρκεια ενός ταξιδιού του Ομπάμα στην Καρταχένα της Κολομβίας.

Αλλά και το 2013, ορισμένοι πράκτορες είχαν κατηγορήθει για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας Εντ Ντόνοβαν επιβεβαίωσε πως η υπηρεσία «έστειλε πράγματι τρεις εργαζομένους στα σπίτια τους για πειθαρχικούς λόγους».

Σε μια ανδροκατούμενη υπηρεσία, ο Ομπάμα αποφάσισε να τοποθετήσει στην κεφαλή μια γυναίκα για να καθαρίσει την «κόπρο του Αυγεία». Πράγματι, η Τζούλι Πίρσον έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε ποτέ αυτή τη θέση.

Το 2013 συστάθηκε και επιτροπή προκειμένου να διερευνήσει τα σκάνδαλα στην Υπηρεσία, όμως το αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξε ήταν ότι πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024