Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ημερίδα για τους αγώνες του σώματος και του πνεύματος την Παρασκευή

Ημερίδα για τους αγώνες του σώματος και του πνεύματος την Παρασκευή

Ημερίδα με θέμα τους αγώνες του σώματος και του πνεύματος στο πέρασμα των χρόνων διοργανώνει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση την Παρασκευή από τις 10.00 έως τις 18.00 στο κτήριο Κωστής Παλαμάς του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το θέμα προσεγγίζουν διακεκριμένες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών από μία διαχρονική και διεπιστημονική οπτική εστιάζοντας σε αγώνες αθλητικούς, ποιητικούς, λογοτεχνικούς, μουσικούς και φτάνοντας μέχρι τους σύγχρονους μαραθώνιους.

Ημερίδα με θέμα τους αγώνες του σώματος και του πνεύματος στο πέρασμα των χρόνων διοργανώνει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση την Παρασκευή από τις 10.00 έως τις 18.00 στο κτήριο Κωστής Παλαμάς του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το θέμα, που εντάσσεται στην προβληματική του προγράμματος Οι Διάλογοι των Αθηνών, προσεγγίζουν διακεκριμένες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών από μία διαχρονική και διεπιστημονική οπτική εστιάζοντας σε αγώνες αθλητικούς, ποιητικούς, λογοτεχνικούς, μουσικούς και φτάνοντας μέχρι τους σύγχρονους μαραθώνιους.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι οι: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Μαριάννα Μόσχου, Αγγελική Κοσμοπούλου, Γιάννης Πετρόπουλος, Έρη Σταυροπούλου, Γιάννης Ζέρβας, Πάνος Βαλαβάνης, κ.ά.

Την ημερίδα συντονίζει ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και δίνονται πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Τον επιστημονικό συντονισμό της ημερίδας έχει η Δρ Νίκη Τσιρώνη, ερευνήτρια του ΕΙΕ και εταίρος του Πανεπιστήμιου του Harvard.

Η ημερίδα αποτελεί συνέχεια των Διαλόγων των Αθηνών, που οργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ.Ωνάσης και πραγματοποιήθηκαν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τον Νοέμβριο του 2010, σε συνεργασία με το Institut de France, την Accademia dei Lincei, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Πανεπιστήμιο του Stanford, την Ακαδημία Επιστημών της Βιέννης, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard και την Ακαδημία Αθηνών και με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων από όλο τον κόσμο.

Η έναρξη των Διαλόγων των Αθηνών αποτέλεσε ένα σημαντικό επιστημονικό και πολιτιστικό γεγονός με διεθνή απήχηση και εμβέλεια, το οποίο παρακολούθησαν ζωντανά και διαδικτυακά περισσότερα από 50.000 άτομα.

Οι Διάλογοι συνεχίζονται διαδικτυακά μέσω του ηλεκτρονικού επιστημονικού περιοδικού, Athens Dialogues e-journal (www.athensdialogues.org), το οποίο επιμελείται το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Center of Hellenic Studies) του Πανεπιστημίου Harvard με επικεφαλής τον καθηγητή Gregory Nagy.

Η πρωτοποριακή ηλεκτρονική πλατφόρμα που σχεδιάστηκε ειδικά για τους Διαλόγους φιλοξενεί τα κείμενα των ανακοινώσεων, τις παρουσιάσεις τους αλλά και τον ανοιχτό διάλογο επιστημόνων και κοινού σε μία εφαρμογή που σηματοδοτεί τη νέα εποχή των ηλεκτρονικών μέσων. Τα κείμενα είναι εμπλουτισμένα με συνδέσεις περιεχομένου και προσφέρονται για πολλαπλές χρήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024