Έκκληση του ΓΓ του ΟΗΕ για άμεσο διάλογο μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας
Σε άμεσο διάλογο καλεί ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν την Ουκρανία και τη Ρωσία προκειμένου να μην γίνει ανεξέλεγκτη η κρίση. «Αυτό που είναι σημαντικό τη δεδομένη στιγμή είναι οι αρχές της Ουκρανίας και της Ρωσίας να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να έχουν έναν άμεσο και εποικοδομητικό διάλογο» είπε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ.
Σε άμεσο διάλογο καλεί ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν την Ουκρανία και τη Ρωσία προκειμένου να μην γίνει ανεξέλεγκτη η κρίση.
«Αυτό που είναι σημαντικό τη δεδομένη στιγμή είναι οι αρχές της Ουκρανίας και της Ρωσίας να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να έχουν έναν άμεσο και εποικοδομητικό διάλογο» είπε ο ΓΓ του ΟΗΕ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ.
«Το μεγαλύτερο ρίσκο θα είναι να γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών και στην γύρω περιοχή» πρόσθεσε.
Ο Μπαν Γκι-μουν κάλεσε τη Ρωσία να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για όσα συνέβησαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Ο ΓΓ του ΟΗΕ εκτίμησε επίσης ότι η Ουκρανία ζει «μια από τις πιο δραματικές και δύσκολες περιόδους της ιστορίας της».
Ο ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Ρωσία, αλλά τα στρατεύματά της θα πρέπει να φύγουν από την Ουκρανία» είπε.
«Πρέπει να εμποδίσουμε τα ρωσικά στρατεύματα να μετακινηθούν βαθύτερα στην Ουκρανία» πρόσθεσε.
Ο ουκρανός μεταβατικός πρόεδρος είπε, επίσης, ότι πρότεινε στον Μπαν Γκι-μουν να δημιουργηθεί στην Κριμαία «μια αποστρατικοποιημένη ζώνη», με την απομάκρυνση των ουκρανικών και των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή. «Στη συνέχεια μπορούμε να αναζητήσουμε μια διπλωματική λύση» σημείωσε ο Τουρτσίνοφ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στάρμερ: Υπό πίεση – Στόχος να πείσει το κόμμα του και τους πολίτες ότι μπορεί να παραμείνει πρωθυπουργός
- Πατρίτσια Μίλικ Περιστέρη: Γέννησε η ηθοποιός – Το μήνυμα και οι φωτογραφίες με το νεογέννητο
- Χανταϊός: Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν για τον 70χρονο
- Πρωτοδικείο Αθηνών: Νέα μέτρα ασφαλείας από σήμερα – Πύλες ελέγχου και μηχανήματα X-ray
- Η αποκάλυψη του Μαρτίνεθ για τον Μπράξτον Κι πριν το Game 5 με τον Παναθηναϊκό
- Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Φωτόπουλος
- «Απαντήστε χωρίς υπεκφυγές» – Ερωτήματα ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη μετά τις αντιφάσεις του Δημητριάδη για το σκάνδαλο των υποκλοπών
- Ξάνθη: Θρίλερ με νεκρό βρέφος – Συνελήφθη η μητέρα του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442