Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα πρώτα ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς

Τα πρώτα ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς

Η Κατερίνα Μπατζελή, η Συλβάνα Ράπτη, ο Παντελής Καψής και η Εύα Καϊλή είναι τα πρώτα ονόματα που «έκλεισαν» για το ευρωψηφοδελτιο της Ελιάς - Δημοκρατικής Παράταξης κατά συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων και των κινήσεων. Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών θα γίνει την Κυριακή 30 Μαρτίου. «Παλαιό πρόβλημα ο κ. Μπαλτάκος» είπε ο κ. Βενιζέλος με αφορμή την τροπολογία για τους μετανάστες.

Η Κατερίνα Μπατζελή, η Συλβάνα Ράπτη, ο Παντελής Καψής και η Εύα Καϊλή είναι τα πρώτα ονόματα που «έκλεισαν» για το ευρωψηφοδελτιο της Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης κατά συνάντηση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι επικεφαλής των κομμάτων και των κινήσεων.

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών θα γίνει την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.

Το ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε κατάλογο με ενδεικτικές, όπως αναφέρει, προτάσεις υποψηφιοτήτων για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, στον οποίον περιλαμβάνονται τα εξής ονόματα:

Συλβάνα Ράπτη, Κατερίνα, Μπατζελή, Εύα Καϊλή, Θανάσης Χειμωνάς, Κυριάκος Πιερρακάκης, Παντελής Καψής, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Ευθύμης Καρδαράς, Σωτήρης Κατσέλος, Δημήτρης Καρέλας, Δημήτρης Μπρίμης, Μαρία Παπαϊωάννου-Σφαέλου, Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, Νίκος Τσολακίδης, Παναγιώτης Κωστούλας, Παναγιώτης Πάτρας, Μάνος Επιτροπάκης, Νίκος Μπίστης.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών, το οποίο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «θα είναι ενωτικό και ενιαίο, ανανεωτικό και αντιπροσωπευτικό και θα αποτυπώνει τη δυναμική και την προοπτική της Ελιάς».

«Κοινή διαπίστωση είναι η ύπαρξη μεγάλης διάθεσης στράτευσης και συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο όχι μόνο από στελέχη και μέλη όλων των Κομμάτων και Κινήσεων που μετέχουν στην Ελιά, αλλά και από πρόσωπα που πιστεύουν στη δυναμική της συνεργασίας μεταξύ των οποίων πολλά που ανήκουν στην Κίνηση των 58.

» Στο ψηφοδέλτιο θα εκπροσωπούνται όλες οι Περιφέρειες της χώρας, όλοι οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί χώροι. Οι συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση χαιρέτισαν την ένταξη στην Ελιά της Κίνησης Μεταρρυθμιστική Αριστερά, που συγκροτείται από στελέχη που ανήκαν στη ΔΗΜΑΡ και ευρύτερα στο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από το κόμμα Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου, υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο εκπρόσωπος Τύπου Ευθύμης Καρδαράς, οι Δ.Καρέλλας, Ν.Τσολακίδης, Απ.Ψωμάς και Κατερίνα Λαμπροπούλου.

Από τους «58» δεν αποκλείεται να συμματέασχουν στελέχη της Πρωτοβουλίας από τη νέα γενιά. Επίσης αναμένεται να ενταχθούν και στελέχη προερχόμενα από τη ΔΗΜΑΡ που συγκρότησαν τη Μεταρρυθμιστική Κίνηση.

Στην ίδια συνάντησης, συζητήθηκε η πορεία σύνθεσης των επιτροπών της Ελιάς σε όλη την Ελλάδα και το προγραμματικό πλαίσιο της Δημοκρατικής Παράταξης ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δηλώσεις Βενιζέλου

«Η Ελιά- Δημοκρατική Παράταξη θα πάει εντυπωσιακά καλύτερα απ’ ό,τι πιστεύουν ορισμένοι» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.

Αναφορικά με το θέμα του γάλακτος και των διαφωνιών που έχουν εκφράσει βουλευτές και στελέχη των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «το θέμα του γάλακτος θα το χειριστούμε» και πως αν χρειαστεί να γίνουν βελτιώσεις, θα γίνουν. Επιπλέον, υποστήριξε ότι το θέμα του γάλακτος είναι σοβαρό, ωστόσο αναρωτήθηκε: «Ποιος θέλει να καταστρέψει την κτηνοτροφία;». Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι «δεν θα κριθεί η τύχη της χώρας από αυτό το θέμα και πως δεν θα παίξουμε με τη σωτηρία της χώρας».

«Παλαιό πρόβλημα ο κ. Μπαλτάκος»

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην επίμαχη τροπολογία, η οποία προβλέπει απελάσεις μεταναστών που καταγγέλλουν ρατσιστική βία εναντίον τους από μέλη των σωμάτων ασφαλείας, αν η καταγγελία δεν αποδειχθεί. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι δεν «βλέπει θέμα» με την τροπολογία, ότι βεβαίως πρέπει να προστατεύεται και ο μετανάστης και ο ένστολος, ενώ πρόσθεσε ότι έχει βρεθεί η σωστή διατύπωση. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «κωμικό» το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την τροπολογία, προσθέτοντας ότι προέκυψε από ανθρώπους που έκαναν «κακούς χειρισμούς».

Ερωτηθείς στο ίδιο πλαίσιο εάν επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό για το «πρόβλημα» με τον κ. Μπαλτάκο, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι δεν επικοινώνησε για ένα τέτοιο θέμα με τον κ. Σαμαρά ο οποίος βρισκόταν στις Βρυξέλλες, για να συμπληρώσει πως «ο κ. Μπαλτάκος είναι παλιό πρόβλημα».

Ειδικότερα, ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι στη σημερινή συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι η Ελιά ριζώνει και αναπτύσσεται, αποκτά καινούρια κλαδιά. «Αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι αποκτά προγραμματικές θέσεις και υπάρχει πολύ μεγάλη προσφορά για στελέχωση του ευρωψηφοδελτίου». Έως το τέλος Μαρτίου «θα έχουμε την Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη ως μια συγκροτημένη πολιτική κίνηση με προγραμματικές αρχές και με δικτύωση σε ολόκληρη τη χώρα» τόνισε και προσέθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ συμβάλλει ουσιαστικά στην ποσοτική και ποιοτική μεγέθυνση αυτή της κίνησης. «Η Ελιά δεν ήρθε μόνο για τις ευρωεκλογές, φαίνεται ότι θα έχει και πολύ δρόμο στο μέλλον» τόνισε.

Ερωτηθείς για το θέμα του γάλακτος, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι η διαβούλευση με την κυβέρνηση θα είναι συνεχής και μέσα στη Βουλή με την κατάθεση του νομοσχεδίου. «Συζητάμε και σήμερα ακόμα για την τελική μορφή που θα πάρει η συγκεκριμένη διάταξη» είπε και συμπλήρωσε ότι «οι συνάδελφοι που προβάλλουν τις αντιρρήσεις, θα έχουν το χρόνο να τις ξανασυζητήσουν μαζί μας στη διάρκεια των συναντήσεων που θα οργανώσουμε» εκτιμώντας παράλληλα ότι «κανείς δεν μπορεί να προδικάζει τίποτα από τώρα».

Για πολύ παραγωγική συνεδρίαση μίλησε ο κ. Λοβέρδος ανακοινώνοντας ότι το ευρωψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί την επόμενη Κυριακή. Χαρακτήρισε πολύ ενθαρρυντικό ότι «σε αυτή την τραγικά δύσκολη συγκυρία» υπάρχουν και αξιολογούνται πάρα πολλές υποψηφιότητες από όλη τη χώρα και ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιο θα χαρακτηρίζεται από ανανέωση, περιφερειακότητα και έκφραση των διαφορετικών κοινωνικών ομάδων.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαφωνίες για το γάλα, για το εάν κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα και για το εάν υπάρχουν «εφεδρείες», ο κ. Λοβέρδος είπε: «Τα περί εφεδρειών να τα ρωτήσετε σε άλλους. Εγώ είμαι ένας πολιτικός με καταγεγραμμένη πορεία και έχω με όλους τους τρόπους διαβεβαιώσει εμπράκτως ότι υποστηρίζω την κυβερνητική σταθερότητα και την ομαλότητα στη χώρα».

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι όλοι οι βουλευτές θα αξιολογήσουν το τελικό προϊόν της συμφωνίας με την τρόικα, όπως θα εξειδικευτεί στη διάταξη του σχεδίου νόμου που θα έρθει, καθώς επίσης και τον τρόπο που θα εκδηλωθεί η νομοθετική πρωτοβουλία. «Είναι άδικο πολλά αντιφατικά πράγματα να είναι σε ένα άρθρο, πρέπει να υπάρχουν πολλές διατάξεις» προσέθεσε.

«Η Ελιά που φυτέψαμε μεγαλώνει γρήγορα ήδη προστέθηκε ένα νέο κλαδί, η Μεταρρυθμιστική Αριστερά που αποτελείται από στελέχη προερχόμενα από τη ΔΗΜΑΡ και την ανανεωτική αριστερά» δήλωσε ο κ. Τούντας.

Μίλησε για «μεγάλη» διαθεσιμότητα ανθρώπων να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο και είπε ότι μετά την ανακοίνωσή του θα ανακοινωθούν οι θέσεις για την Ευρώπη, το κράτος, την κοινωνική πολιτική, την οικονομία «που θα αποτελέσουν και το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα αυτής της νέας προσπάθειας για την ενότητα της κεντροαριστεράς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024