Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γρηγοράκος κατά Μπαλτάκου με αφορμή το αλαλούμ στη Βουλή

Γρηγοράκος κατά Μπαλτάκου με αφορμή το αλαλούμ στη Βουλή

Αναταράξεις στην κυβέρνηση προκαλεί το αλαλούμ που παρατηρήθηκε με την ρύθμιση για την άμεση απέλαση μεταναστών που προχωρούν σε «ψευδείς καταγγελίες» για πράξεις ρατσιστικής βίας από όργανα της Πολιτείας. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ.Γρηγοράκος, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσύρει τρεις φορές τη ρύθμιση, άφησε αιχμές κατά του γγ της κυβέρνησης Παν.Μπαλτάκου, κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις.

Αναταράξεις στην κυβέρνηση προκαλεί το αλαλούμ που παρατηρήθηκε με την ρύθμιση για την άμεση απέλαση μεταναστών που προχωρούν σε «ψευδείς καταγγελίες» για πράξεις ρατσιστικής βίας από όργανα της Πολιτείας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ.Γρηγοράκος αναγκάστηκε να αποσύρει τρεις φορές τη ρύθμιση, που κατατέθηκε ισάριθμες φορές από τον υπουργό Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη, εν μέσω αντιδράσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης εν γένει, καθώς και του ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η διάταξη κατατέθηκε ξανά και ξανά, μετά από πιέσεις του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτη Μπαλτάκου, κάτι που εμμέσως επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο κ. Γρηγοράκος.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ.Γρηγοράκος άφησε αιχμές κατά του κ. Μπαλτάκου για το αλαλούμ στη Βουλή λέγοντας:

«Εγώ τουλάχσιστον ενημερώνω πάντα τον πρόεδρο μου, δεν ξέρω εάν κάνουν και οι υπόλοιποι υπουργοί το ίδιο». Πρόσθεσε, δε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται τέτοιο φαινόμενο, καθώς και στο παρελθόν υπήρξαν, όπως είπε, παρεμβάσεις του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.

Εκτός από τις βολές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, το ζήτημα της επίμαχης διάταξης προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας την Πέμπτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ήμασταν μάρτυρες βασανισμών μεταναστών στο Τμήμα Ομονοίας» και αναρωτήθηκε «ποιος επανέφερε τη διάταξη», αφού την αρμοδιότητα για το Μεταναστευτικό έχει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ.Γρηγοράκος.

«Ο κ. Μπαλτάκος» ακούστηκε να φωνάζει η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, την ώρα που ο γγ της κυβέρνησης καθόταν στα υπουργικά έδρανα.

Από την πλευρά του, ο Γ.Μιχελάκης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας ότι για να αποσυρθεί μια διάταξη πρέπει να έχει την υπογραφή του γγ της κυβέρνησης, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε.

Τελικά, η ρύθμιση αποσύρθηκε από τον Μεταναστευτικό Κώδικα, αλλά όπως ανακοίνωσε ο Λ.Γρηγοράκος: «Η κυβέρνηση αποσύρει το άρθρο για καλυτερη συζήτηση την επόμενη εβδομάδα».

Προηγήθηκαν τηλεφωνική επικοινωνία του Ευ.Βενιζέλου με τον Αντ.Σαμαρά, καθώς και μαραθώνιες διαβουλεύσεις του κ. Μπαλτάκου με τον υπουργό Επικρατείας Δ.Σταμάτη και τους Π.Κουκουλόπουλο και Χρήστο Πρωτόπαπα για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες εξελίξεις (το ΠΑΣΟΚ θα καταψήφισε τη ρύθμιση).

Μετά την απόσυρση της τροπολογίας, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης σχολίασε μέσω twitter: «Σήμερα στη Βουλή ηττήθηκαν οι ρατσιστικές και ακροδεξιές πρακτικές του κ. Μπαλτάκου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024