Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώνονται οι απολογίες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Ολοκληρώνονται οι απολογίες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ανάκριση για τη δράση στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής που διενεργούν οι Εφέτες Ανακρίτριες Ι.Κλάπα και Μ.Δημητροπούλου. Οι δικαστικές λειτουργοί ολοκληρώνουν σύντομα τον κύκλο των απολογιών για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, που αφορά 33 δικογραφίες με συγκεκριμένες ενέργειες της Χρυσής Αυγής.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η ανάκριση για τη δράση στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής που διενεργούν οι Εφέτες Ανακρίτριες Ι.Κλάπα και Μ. ημητροπούλου.

Οι δικαστικές λειτουργοί ολοκληρώνουν σύντομα τον κύκλο των απολογιών για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, που αφορά 33 δικογραφίες με συγκεκριμένες ενέργειες της Χρυσής Αυγής. Συνολικά για την υπόθεση του κόμματος πλην των έξι προφυλακισμένων βουλευτών έχουν οδηγηθεί στην φυλακή 18 κατηγορούμενοι.

Οι δύο ανακρίτριες ουσιαστικά βρίσκονται σε αναμονή της απόφασης που θα λάβει η Βουλή στο αίτημα που υπέβαλαν για άρση ασυλίας βουλευτών του κόμματος. Αν το κοινοβούλιο λάβει απόφαση προκειμένου οι εν λόγω βουλευτές να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, οι δύο ανακρίτριες θα τους αποστείλουν αμέσως κλήσεις σε απολογία και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της λογοδοσίας των κατηγορουμένων η ανάκριση θα ολοκληρωθεί.

Ενώπιον των ανακριτριών έχουν κληθεί σε απολογία, για τις επόμενες ημέρες, τρία μέλη της οργάνωσης, στους οποίους, βάση του υλικού της ανάκρισης, αποδίδεται συνέργεια στη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα. Για την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του μουσικού, τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Κερατσίνι, από τον προφυλακισμένο Γιώργο Ρουπακιά, συνολικά κατηγορούνται ως συνεργοί 15 πρόσωπα, από τα οποία τα επτά βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι στη φυλακή.

Οι δύο εφέτες θα λάβουν, επίσης, άμεσα απολογίες και από τρεις κατηγορούμενους για άμεση συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, στη δικογραφία που αφορά την επίθεση στην Ιεράπετρα, τον Φεβρουάριο του 2013 μελών της Χρυσής Αυγής σε βάρος Πακιστανών που εργάζονταν σε ελαιουργείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024