Δ.Χριστόφιας: Επικίνδυνες οι «χιαστί» συνομιλίες για το Κυπριακό
Τη διαφωνία του με αρκετές πτυχές του εγγράφου στο οποίο κατέληξαν οι Αναστασιάδης-Έρογλου εκφράζει ο τέως πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας. Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι στην Κύπρο «έγιναν εγκλήματα από τους εθνικιστές και σοβινιστές και των δύο κοινοτήτων».
Τη διαφωνία του με αρκετές πτυχές του εγγράφου στο οποίο κατέληξαν οι Αναστασιάδης-Έρογλου εκφράζει ο τέως πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας.
Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών σημειώνει ακόμα ότι οι «χιαστί» συνομιλίες παραπέμπουν αθόρυβα σε τετραμερή και πενταμερή διάσκεψη, «πράγμα το οποίο εμείς θεωρούμε επικίνδυνο και απαράδεκτο».
Επαναλαμβάνει ότι στην Κύπρο «έγιναν εγκλήματα από τους εθνικιστές και σοβινιστές και των δύο κοινοτήτων. Όταν είπαμε αυτή την αλήθεια μας πολέμησαν σκληρά και αλύπητα.»
Τέλος στο θέμα των ευθυνών για το Μνημόνιο καταλογίζει ευθύνες στις «τράπεζες που σπατάλησαν στην κυριολεξία δισεκατομμύρια», στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας που «ταυτίστηκε μαζί τους, μαζί με τον ηγέτη του Συναγερμού και τον σημερινό ηγέτη του ΔΗΚΟ».
Στη συνέντευξή του καταλήγει λέγοντας: «Η οικονομική κρίση στην Κύπρο δεν προκλήθηκε από το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος. Η αλήθεια είναι όμως ότι στήθηκε μια μηχανή απόδοσης ευθυνών στον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας την κεφαλήν του επί πίνακι.
» Μήπως είναι τυχαίο; Ασφαλώς όχι. Τα κριτήρια είναι ταξικά, είναι πολιτικά, είναι ιδεολογικά. Και ο νοών νοείτω.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πικάσο εκατομμυρίων για 100 ευρώ: Στον υπερτυχερό Aρί Χονταρά ο πίνακας – Η αστεία αντίδραση του
- Ζαχαριάδης: Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Λαζαρίδης θα είχε παραιτηθεί – Ώριμες οι συνθήκες για πρόταση δυσπιστίας
- Bring the Spring OFFERS
- Ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα ήταν συνειδητός
- Η συμπερίληψη στο επίκεντρο της Δημάρχου Σερρών
- Μαροζάν – Τσιτσιπάς 2-1: Νέος πρόωρος αποκλεισμός…
- Stournaras Set for Third Term as Greece Central Bank Governor
- Ουγγαρία: Να παραιτηθεί ο πρόεδρος Τάμας Σούλιοκ ζητεί ο Μαγιάρ – «Δεν είναι άξιος να ενσαρκώσει την ενότητα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442