Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «φέσια» περιορίζουν και τα αεροπορικά δρομολόγια προς Βενεζουέλα

Τα «φέσια» περιορίζουν και τα αεροπορικά δρομολόγια προς Βενεζουέλα

Την αναστολή της αεροπορικής σύνδεσης με τη Βενεζουέλα ανακοίνωσε η Air Canada, επικαλούμενη την κοινωνική αναταραχή που επικρατεί στη χώρα. Αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν περιορίσει τα δρομολόγια από και προς τη χώρα της Νοτίου Αμερικής, κυρίως λόγω των τεράστιων ποσών που τους οφείλει η κυβέρνηση Μαδούρο.

Την αναστολή της αεροπορικής σύνδεσης με τη Βενεζουέλα ανακοίνωσε η Air Canada, επικαλούμενη την κοινωνική αναταραχή που επικρατεί στη χώρα.

Η Air Canada πραγματοποιούσε τρία δρομολόγια την εβδομάδα από το Τορόντο στο Καράκας.

«Λόγω της συνεχιζόμενης αναταραχής στη Βενεζουέλα, η Air Canada δεν μπορεί πλέον να διασφαλίσει το πτητικό της έργο και αναστέλει τα δρομολόγια μέχρι νεωτέρας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν περιορίσει την αεροπορική σύνδεση με τη χώρα της Νοτίου Αμερικής, κυρίως λόγω των τεράστιων ποσών που τους οφείλει η κυβέρνηση Μαδούρο.

Σύμφωνα με το BBC, το συνολικό χρέος της κυβέρνησης προς τις εταιρείες φτάνει πλέον τα 3 δισ. δολάρια, δεδομένου ότι λόγω των αυστηρών περιορισμών στη διακίνηση συναλλάγματος, οι εταιρείες δεν μπορούν να βγάλουν από τη χώρα τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Τον Ιανουάριο η αεροπορική εταιρεία Tame του Ισημερινού διέκοψε τα δρομολόγια, απαιτώντας την εξόφληση 43 εκατομμυρίων δολαρίων από πωλήσεις εισιτηρίων.

Την πώληση εισιτηρίων έχει επίσης διακόψει η Air Europa, όπως και η Alitalia στην οποία η κυβέρνηση υποσχέθηκε εξόφληση σε μετρητά, διευκολύνσεις στον εφοδιασμό καυσίμων και ομόλογα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο προειδοποιήσει με κυρώσεις τις εταιρείες που σταματούν τις πτήσεις.

«Όποιος φεύγει δεν θα ξαναγυρίσει» είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι η χώρα δεν έχει ποτέ αφήσει απλήρωτους τους ξένους στις υποχρεώσεις της.

Μάλιστα, απέδωσε τις κινήσεις αυτές στο γενικότερο πλαίσιο του «πολέμου που θέλουν να κάνουν στη Βενεζουέλα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024