Η Ουκρανία δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία, δήλωσε στο Κίεβο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Εβγκέν Περεμπγίνις, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

«Δεν αναγνωρίζουμε και δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την αποκαλούμενη ανεξαρτησία και την αποκαλούμενη συμφωνία για την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία» δήλωσε ο Περεμπγίνις προσθέτοντας πως η συμφωνία που υπογράφηκε με τη Μόσχα «δεν έχει καμιά σχέση με τη Δημοκρατία, το δίκαιο και τη λογική».

«Η ομιλία του Πούτιν δείχνει με μεγάλη σαφήνεια πόσο πολύ πραγματική είναι η απειλή που δημιουργεί η Ρωσία για τη διεθνή ασφάλεια» πρόσθεσε.

Το κόμμα του Βιτάλι Κλίτσκο, πρώην πρωταθλητή της πυγμαχίας και υποψηφίου για την προεδρία της Ουκρανίας στις εκλογές της 25ης Μαΐου, ζήτησε να υπάρξει «άμεση ρήξη» των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία.

«Με βάση τις εχθρικές πράξεις των ρωσικών αρχών και την πρακτική των διεθνών σχέσεων, επιμένουμε στην άμεση ρήξη των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία» αναφέρει το κόμμα Ουντάρ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ως αντίδραση στην ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.

Το ρωσικό κοινοβούλιο θα αρχίσει μέσα στις προσεχείς ημέρες τη διαδικασία της επικύρωσης της συνθήκης με την οποία η Κριμαία καθίσταται τμήμα της Ρωσίας, μετέδωσε στο μεταξύ το πρακτορείο Ιταρ-Τας, επικαλούμενο δήλωση κοινοβουλευτικού αξιωματούχου μετά τη σημερινή ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Θα αρχίσουμε σύντομα την επικύρωση. Αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Δούμας Αλεξάντρ Ζούκοφ σχετικά με τη συνθήκη, το κείμενο της οποίας είπε πως τίθεται σε ισχύ με την επικύρωσή του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ