Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αύξηση -και- τον Φεβρουάριο για τις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων

Αύξηση -και- τον Φεβρουάριο για τις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων

Ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή επικράτεια -και- τον Φεβρουάριο που έκλεισε με +8% συνεχίζοντας την αυξητική τάση που εμφανίζουν οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Κατά 8% αυξήθηκαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή επικράτεια το Φεβρουάριο ο οποίος δεν ανέτρεψε το θετικό σκηνικό του πρώτου μήνα του χρόνου ούτε και την ανοδική τάση των πωλήσεων τους τελευταίους έξι μήνες.

Ωστόσο, παρά την αύξηση, όπως σημειώνει ο ACEA (Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου), σε απόλυτες τιμές, ο Φεβρουάριος, με ταξινομήσεις 861.058 μονάδων, ήταν ο δεύτερος χειρότερος Φεβρουάριος από το 2003 οπότε και τα στατιστικά στοιχεία ξεκίνησαν να περιλαμβάνουν τις χώρες της διευρυμένης Ε.Ε.

Παρ’ όλα αυτά, τους πρώτους δύο μήνες του χρόνου καταγράφηκαν συνολικά 1.796.787 ταξινομήσεις, μέγεθος αυξημένο κατά 6,6% σε σχέση με το πρώτο δίμηνο της περσινής χρονιάς.

Σε επίπεδο αγορών, το Φεβρουάριο η Γαλλία ήταν η μοναδική αγορά αυτοκινήτου από το «club των ισχυρών» που κατέγραψε αρνητικό πρόσημο στις πωλήσεις αυτοκινήτων (-1,4%) ενώ, σε όλες τις υπόλοιπες μεγάλες αγορές καταγράφηκε αύξηση πωλήσεων που ανέρχεται σε 3% για τη Βρετανία, σε 4,3% για τη Γερμανία, σε 8,6% για την Ιταλία και σε 17,8% για την Ισπανία.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα των παραδοσιακά μεγάλων αγορών της Ευρώπης και σε ό,τι αφορά το πρώτο δίμηνο, όπου θετικό πρόσημο έχουν τα ποσοστά της Γερμανίας (5,7%), της Ιταλίας (6%), της Βρετανίας (6,1) και της Ισπανίας (13,1%), ενώ η Γαλλία υποχωρεί οριακά καταγράφοντας -0,5% στις πωλήσεις των αυτοκινήτων σε σχέση με το πρώτο δίμηνο του 2013.

auto.in.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024