Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο «ψυγείο» η επέκταση του ΗΣΑΠ μετά την Κηφισιά

Στο «ψυγείο» η επέκταση του ΗΣΑΠ μετά την Κηφισιά

Μόνο η υπογειοποίηση του «Ηλεκτρικού» στο τμήμα Νέο Φάληρο - Πειραιάς από τις μελετηθείσες επεκτάσεις των ΗΣΑΠ προβλέπεται να γίνει στο επόμενο διάστημα, εάν και εφόσον εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Μόνο η υπογειοποίηση του «Ηλεκτρικού» στο τμήμα Νέο Φάληρο – Πειραιάς από τις μελετηθείσες επεκτάσεις των ΗΣΑΠ προβλέπεται να γίνει στο επόμενο διάστημα, εάν και εφόσον εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Αυτό απαντά ο υπουργός Υποδομών κ.Μιχάλης Χρυσοχοΐδηςσε γραπτή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Α’ Αθήνας Άρης Σπηλιωτόπουλος, με την οποία έθεσε το ερώτημα της επέκτασης των ΗΣΑΠ προς την παραλία του Ωρωπού.

Όπως αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με τον τρέχοντα σχεδιασμό της Αττικό Μετρό, προβλέπεται μόνο η υπογειοποίηση της γραμμής των ΗΣΑΠ στο τμήμα Ν. Φάληρο – Πειραιάς «εφόσον εξασφαλισθεί η αναγκαία χρηματοδότηση στο πλαίσιο της επόμενης προγραμματικής περιόδου».

«Κατά το παρελθόν, είχε εξετασθεί από τους ΗΣΑΠ η υπόγεια επέκταση της γραμμής προς Άγιο Στέφανο, έργο για το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει τεκμηριωθεί η σκοπιμότητα, ενώ στο πρόσφατο Ρυθμιστικό Σχέδιο του Οργανισμού της Αθήνας έχει περιληφθεί μόνο το πρώτο τμήμα της επέκτασης αυτής, εντός του Δήμου Ν. Ερυθραίας – Κηφισιάς» σημειώνει.

«Καθώς η επέκταση της Γραμμής 1 προς Βορρά θα ήταν κατ’ ανάγκη υπογειοποιημένη, πιστεύουμε ότι δεν ενδείκνυται η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση περιοχών εκτός της μητροπολιτικής περιοχής του Λεκανοπεδίου να γίνεται με τον υπόγειο αστικό σιδηρόδρομο» συνεχίζει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Αντίθετα, η εξυπηρέτηση αυτή ενδείκνυται από κάθε άποψη να γίνεται από το δίκτυο του προαστιακού σιδηροδρόμου, ο οποίος άλλωστε στη συγκεκριμένη περίπτωση διέρχεται σε κοντική απόσταση από την περιοχή του Ωρωπού» καταλήγει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024