Σ.Κεδίκογλου: Δεν υπάρχει ζήτημα μειώσεων μισθών στο Δημόσιο
Να καθησυχάσει σχετικά με το θέμα που προέκυψε με το ενδεχόμενο περικοπών σε επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων επιχείρησε σήμερα, Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Όπως είπε: «Τα δημοσιονομικά μέτρα έχουν κλείσει. Δεν υπάρχει ζήτημα μειώσεων μισθών».
Να καθησυχάσει σχετικά με το θέμα που προέκυψε με το ενδεχόμενο περικοπών σε επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων επιχείρησε σήμερα, Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Ερωτηθείς για το ζήτημα από τον ΑΝΤ1, απάντησε: «Τα δημοσιονομικά μέτρα έχουν κλείσει. Δεν υπάρχει ζήτημα μειώσεων μισθών».
Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα».
Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε εκ νέου στα ισχυρά επιχειρήματα που έχει η κυβέρνηση έναντι των απαιτήσεων της τρόικας και τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση που θα κλείσει με το καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα.
Το μεσημέρι της Τρίτης κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών προανήγγειλε «εξορθολογισμό» σε έξτρα αποδοχές υπαλλήλων του Δημοσίου. Διευκρίνισε πάντως πως δεν πρόκειται για νέα μείωση μισθών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, με στόχο να κοπούν κάποιες έξτρα παροχές στους μισθούς ορισμένων κατηγοριών και παράλληλα να υπάρξουν επιπλέον αμοιβές ως κίνητρο σε όσους μετά από αξιολόγηση θα κριθεί ότι είναι «άξιοι και αποδοτικοί» στην υπηρεσία τους.
Οι αλλαγές αυτές θα έρθουν σε νομοσχέδιο από τα συναρμόδια υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.
Στο υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ως παράδειγμα αμοιβών προς «εξορθολογισμό» τα οδοιπορικά και τις ημέρες αποζημίωσης για εκτός έδρας απασχόληση.
Τα ποσά αυτά καθορίζονται με νόμο του 1999 και με βάση αυτά λαμβάνουν διαφορετικά ποσά ακόμα και εργαζόμενοι του ιδίου υπουργείου για τις μετακινήσεις και τα εκτός έδρας.
Για παράδειγμα, αφορούν τις εξής κατηγορίες:
Υπάλληλοι ΕΛΓΑ, αποζημίωση 47 ευρώ
Υπάλληλοι ΟΠΕΚΕΠΕ, αποζημίωση 94 ευρώ
Μηχανικοί, αποζημίωση 56 ευρώ
Ελεγκτές της ΕΔΕΛ, αποζημίωση 56 ευρώ
Ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου, αποζημίωση 29 ευρώ
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής