Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανοίγει ο τραπεζικός λογαριασμός της συζύγου του Γ.Παπαντωνίου

Ανοίγει ο τραπεζικός λογαριασμός της συζύγου του Γ.Παπαντωνίου

Οι δικαστικοί λειτουργοί Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος, οι οποίοι έχουν ανοιχτές τρεις έρευνες εξοπλιστικών κάλεσαν και εξέτασαν ως μάρτυρα τη σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου, από την οποία ζήτησαν και τελικά πήραν, γραπτή συναίνεση προκειμένου να προχωρήσουν στο άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρούσε στην HSBC της Ελεβτίας με περίπου 1,3 εκατ. ευρώ και είχε αποκαλυφθεί μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Για πρώτη φορά οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς, που ερευνούν τις υποθέσεις προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων, βάζουν στο στόχαστρό τους τραπεζικό λογαριασμό που έχει σχέση με τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.

Οι δικαστικοί λειτουργοί Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος, οι οποίοι έχουν ανοιχτές τρεις έρευνες εξοπλιστικών (προμήθεια TOR M – 1,γερμανικά υποβρύχια και ASRAD) κάλεσαν και εξέτασαν ως μάρτυρα τη σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλα Koυράκου από την οποία ζήτησαν και τελικά πήραν, γραπτή συναίνεση προκειμένου να προχωρήσουν στο άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρούσε στην HSBC της Ελεβτίας με περίπου 1,3 εκατ. ευρώ και είχε αποκαλυφθεί μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Παράλληλα, οι ανακριτές κάλεσαν και εξέτασαν, επίσης ως μάρτυρες, το ζεύγος των κουμπάρων του Παπαντωνίου, από λογαριασμό των οποίων φέρονται να έχουν φύγει δύο εμβάσματα συνολικού ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ και να φτάνουν στο λογαριασμό της κ. Κουράκου.

Οι δικαστικές αρχές ζήτησαν και τη συναίνεση αυτών των μαρτύρων, που όμως, αρνήθηκαν και έτσι θα προχωρήσουν σε αυτοτελές αίτημα δικαστικής συνδρομής. Στόχος των ανακριτών είναι να διαπιστώσουν αν μέσω αυτού του λογαριασμού τα χρήματα που κινήθηκαν είναι νόμιμα ή αν αυτά ενδεχομένως συνδέονται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος από προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Οι ανακριτές θα καλέσουν σε συμπληρωματική απολογία τους κατηγορούμενους για την προμήθεια των TOR Μ – 1, ενώ ο Γ. Μαλλής απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του κατηγορούμενου για την υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων Αλεξ. Αβατάγγελου,ο οποίος αν και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, εν τούτοις αργότερα, συνελήφθη γιατί δεν πλήρωσε την εγγυοδοσία των 500.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί, γεγονός που ισοδυναμεί με παραβίαση του όρου του.

Διαψεύδει ο Ν.Ζήγρας ότι έχει αδήλωτο λογαριασμό

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο του κ. Μαλλή έφθασε πριν από λίγες ημέρες επιστολή του καταζητούμενου για την υπόθεση των ΤΟR-Μ1, επιχειρηματία Φουάντ αλ Ζαγιάντ, στην οποία δηλώνει ότι βρίσκεται στη διάθεση των δικαστικών αρχών.

Ο επιχειρηματίας -οι λογαριασμοί του οποίου φαίνεται να έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην διανομή παράνομων χρημάτων για τους ρώσικους πυραύλους- φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες αλλά και οποιαδήποτε σχέση με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Παράλληλα, ο Φουάντ αλ Ζαγιάντ «φωτογραφίζει» συγκεκριμένο κατηγορούμενο στην υπόθεση καταγγέλλοντας πως «έχει μεγάλο λογαριασμό στην τράπεζα HSBC στον Λίβανο, ο οποίος είναι αδήλωτος στις ελληνικές Αρχές».

Μέσω επιστολής που διένειμε ο συνήγορος του καταδικασμένου εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, προκαλεί τον καταζητούμενο επιχειρηματία να δώσει τα στοιχεία του εν λόγω λογαριασμού «για να κινηθεί η διαδικασία επιστροφής στο Δημόσιο».

Όπως αναφέρει ο συνήγορος του κ. Ζήγρα: «Ο φερόμενος ως μόνιμος κάτοικος Κύπρου, απέστειλε από τη Δαμασκό της Συρίας, μέσω Λιβάνου, επιστολή στην οποία, παρότι δηλώνει πως δε γνωρίζει τον ονομαζόμενο Ζήγρα, τον φωτογραφίζει, ως κάτοχο μεγάλου τραπεζικού λογαριασμού στο Λίβανο και μάλιστα αδήλωτου στις Ελληνικές αρχές.

»Επειδή θα ήταν ευτύχημα για τον Ελληνικό λαό να υπάρχουν χρήματα στο όνομα του Νίκου Ζήγρα, ο οποίος εδώ και ενάμισι χρόνο έχει συναινέσει να επιστραφεί όποιο περιουσιακό στοιχείο βρεθεί στο όνομά του οπουδήποτε στον κόσμο, ως πληρεξούσιος δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα, ζητώ από τον επιστολογράφο – φυγά να δημοσιοποιήσει και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού και τις χρηματορροές από και προς αυτόν για να κινήσω άμεσα τη διαδικασία επιστροφής των χρημάτων αυτών στο Ελληνικό Δημόσιο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024