Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αθανασίου: Δεν κοιμούνται στο πάτωμα οι ασθενείς στον Κορυδαλλό

Αθανασίου: Δεν κοιμούνται στο πάτωμα οι ασθενείς στον Κορυδαλλό

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, το γεγονός ότι υπάρχουν κρατούμενοι που κοιμούνται στο πάτωμα του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος». Ο υπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας πτέρυγας για οροθετικούς κρατούμενους στο συγκρότημα των φυλακών Κορυδαλλού, χωρητικότητας 100 ατόμων. Εγκρίθηκε η πρόσληψη 39 γιατρών για να απασχοληθούν στις φυλακές της χώρας.

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, το γεγονός ότι υπάρχουν κρατούμενοι που κοιμούνται στο πάτωμα του νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος».

«Δεν είμαστε περήφανοι για την κατάσταση στις φυλακές, το ότι έχουμε συνωστισμό είναι γεγονός, αλλά στρώματα δεν υπάρχουν κάτω στο πάτωμα και όποιος θέλει μπορεί απροειδοποίητα να επισκεφθεί τον χώρο να το διαπιστώσει» τόνισε, αναφερόμενος σε φωτογραφίες που τράβηξαν ασθενείς του νοσοκομείου «Αγίου Παύλου» και είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο αυξανόμενος αριθμός των οροθετικών κρατουμένων, οι οποίοι το 2011 ήταν 45 και σήμερα ανέρχονται στους 140, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου γι’ αυτό και το υπουργείο Δικαιοσύνης προχωράει στη δημιουργία νέας πτέρυγας οροθετικών κρατουμένων στο συγκρότημα των φυλακών Κορυδαλλού, χωρητικότητας 100 ατόμων.

Όπως, επισήμανε ο κ. Αθανασίου, με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η πρόσληψη 39 γιατρών για να απασχοληθούν στις φυλακές της χώρας, ενώ ήδη συζητείται η ενεργοποίηση παλαιότερης νομοθετικής ρύθμισης για την ένταξη του νοσοκομείου κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού στο ΕΣΥ.

Για τον σκοπό αυτόν μάλιστα, θα υπάρξει σχετική συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με τον τον υπουργό Υγείας. Ακόμη, ανέφερε ότι σε ειδική πτέρυγα του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενούνται πλέον κρατούμενοι.

Η ασφυκτική κατάσταση στο νοσοκομείο κρατουμένων είχε ως αποτέλεσμα το υπουργείο Δικαιοσύνης να επεκτείνει το μέτρο της ηλεκτρονικής παρακολούθησης κρατουμένων (βραχιολάκια) και σε 50- 60 κρατουμένους που πάσχουν από βαριές ασθένειες, όπως AIDS, βαριά καρδιολογικά νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, τετραπληγία, κλπ.

Στην πιλοτική εφαρμογή του συστήματος γεωεντοπισμού (βραχιολάκια) πέραν των 200 καταδίκων και υποδίκων, θα ενταχθούν και οι κρατούμενοι με βαριά νοσήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024