Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κοριοί» στο τηλέφωνο Σαρκοζί με δικαστική εντολή

«Κοριοί» στο τηλέφωνο Σαρκοζί με δικαστική εντολή

Η γαλλική Δικαιοσύνη είχε ζητήσει το 2013 να παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές συνομιλίες του τέως προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 από τον πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Le Monde.

Η γαλλική Δικαιοσύνη είχε ζητήσει το 2013 να παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές συνομιλίες του τέως προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 από τον πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Monde.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας «οι εισαγγελείς, διακριτικά, πήραν μια μεγάλη απόφαση: να παρακολουθήσουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρώην προέδρου, καθώς και αυτές δύο πρώην υπουργών Εσωτερικών, του Κλοντ Γκεάν και του Μπρις Ορτεφέ» αναφέρει ο Monde.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Σαρκοζί, τον Τιερί Ερζόγκ, τον οποία επικαλείται η εφημερίδα, «είναι πιθανό να εξακολουθούν να παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές επικοινωνίες» του τέως προέδρου.

Όπως δήλωσε πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης, μία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Σαρκοζί και του Ερζόγκ οδήγησε στο να ξεκινήσει στις 26 Φεβρουαρίου 2014 δικαστική έρευνα για απόπειρα επηρεασμού της Δικαιοσύνης και παραβίαση του απορρήτου της δικαστικής έρευνας.

Ο Ερζόγκ διαβεβαίωσε ότι «δεν υπήρξε απόπειρα επηρεασμού της Δικαιοσύνης».

Στη διάρκεια της εν λόγω τηλεφωνικής επικοινωνίας όμως ο Σαρκοζί, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 ως το 2012, και ο Ερζόγκ αναφέρονται στον εισαγγελέα του Ακυρωτικού Δικαστηρίου Ζιλμπέρ Αζιμπέρ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο άνδρες διερωτώνται αν θα πρέπει να του ζητήσουν να τους ενημερώσει για την έρευνα που διεξαγόταν την εποχή εκείνη εναντίον του Σαρκοζί σχετικά με την υπόθεση της Λιλιάν Μπετανκούρ.

Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, είχε αναφερθεί το όνομα του πρώην προέδρου της Γαλλίας ο οποίος φερόταν να έχει επωφεληθεί από την αδυναμία της δισεκατομμυριούχου κληρονόμου της L’ Oreal λαμβάνοντας χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία. Η υπόθεση αυτή έχει πλέον τεθεί στο αρχείο.

Η έρευνα που ξεκίνησε στις 26 Φεβρουαρίου οδήγησε την προηγούμενη Τρίτη σε έρευνες στα γραφεία και τα σπίτια του Ερζόγκ και του Αζιμπέρ.

Η εφημερίδα Monde αναφέρει στο άρθρο της ότι μετά την αποχώρησή του από το Μέγαρο των Ηλυσίων στα μέσα του 2012, ο Σαρκοζί απέκτησε ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο «με ένα εικονικό όνομα» για τις ευαίσθητες τηλεφωνικές του επικοινωνίες.

Οι αποκαλύψεις του Monde έρχονται μία ημέρα αφού έγινε γνωστό ότι κάποιες απόρρητες συνομιλίες του Σαρκοζί ηχογραφούνταν εν αγνοία του από τον πρώην σύμβουλό του Πατρίκ Μπουισόν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024