Μπαρόζο και Σουλτς στην Αθήνα για την ευρωπαϊκή διάσκεψη των περιφερειών
Το μέλλον της Ευρώπης και ο ρόλος των πόλεων βρίσκονται σήμερα, Παρασκευή, στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διάσκεψης των περιφερειών, που διοργανώνεται στην Αθήνα έπειτα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής. Προσκεκλημένοι είναι ο Μάρτιν Σουλτς, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Βέρνερ Χόιερ.
Το μέλλον της Ευρώπης και ο ρόλος των πόλεων βρίσκονται σήμερα, Παρασκευή, στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διάσκεψης των περιφερειών, που διοργανώνεται στην Αθήνα έπειτα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής.
Προσκεκλημένοι είναι ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος.
Από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει προκληθεί για να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδίδει μικροκομματικές σκοπιμότητες εν όψει εκλογών στον περιφερειάρχη Γ.Σγουρό.
Στο μήνυμά του για την διάσκεψη, ο περιφερειάρχης Γ.Σγουρός σημειώνει: «Είναι πλέον φανερό ότι η κρίση που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κυρίως πολιτική και σαφώς θεσμική» και προσθέτει πως αναδεικνύεται η «τεράστια απόσταση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και των λαών της Ευρώπης».
Σύμφωνα με τον κ. Σγουρό, «οι τοπικές κοινωνίες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, αυτές άλλωστε συνθέτουν τα σημαντικότερα κομμάτια του παζλ του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή
- Για πρώτη φορά, γεωλόγοι είδαν τον γήινο φλοιό να σκίζεται και να απελευθερώνει λάβα
- Ο Οκέκε παραμένει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
- Το θέμα της πώλησης των F-35 στην Τουρκία έβαλε ο Δένδιας σε συνάντηση του με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου
- Το «αντίο» της ΕΛΑΣ στην Πάολα Ρεβενιώτη – «Αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ορατότητα και ελευθερία»
- Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ίνι
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Ο προπονητής της Ισπανίας πριν το ματς με το Βέλγιο… αποθέωσε τον Μέσι!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442