Ανοιχτή θα παραμείνει μέχρι τη 1 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας η Βαρβάκειος Αγορά για τις τελευταίες σαρακοστιανές αγορές. Οι φούρνοι θα είναι, επίσης, ανοιχτοί μέχρι τις 5 το απόγευμα την Καθαρά Δευτέρα για την καθιερωμένη λαγάνα. Κανονικά θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές.

Ανοιχτή θα παραμείνει μέχρι τη 1 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας η Βαρβάκειος Αγορά για τις τελευταίες σαρακοστιανές αγορές. Οι φούρνοι θα είναι, επίσης, ανοιχτοί μέχρι τις 5 το απόγευμα την Καθαρά Δευτέρα για την καθιερωμένη λαγάνα.

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Καθαρά Δευτέρα και οι λαϊκές αγορές.

Ίδιες με τα περσινά και προπέρσινα επίπεδα χαρακτηρίζει τις τιμές των σαρακοστιανών ο πρόεδρος της Κεντρικής Ιχθυαγοράς, Σπύρος Κοράκης. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις υπάρχουν και σημαντικές μειώσεις, όπως στις σουπιές και τα μύδια, όπου οι τιμές είναι κατά 15% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι.

«Οι τιμές τα τελευταία 3-4 χρόνια παραμένουν σταθερές και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μειωμένες. Γι’ αυτό και οι καταναλωτές μάς λένε ότι είναι ευχαριστημένοι από το επίπεδο των τιμών. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που γκρινιάζουν, αλλά είναι λογικό γιατί υπάρχει οικονομική δυσκολία» λέει.

Ο ίδιος δηλώνει ευχαριστημένος από την κίνηση στη Βαρβάκειο κατά τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο περιμένει κορύφωση των αγορών απόψε και νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας.

Τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των καταναλωτών είχαν τις προηγούμενες ημέρες και πάλι τα μαλάκια, κυρίως χταπόδια και καλαμάρια, και τα οστρακοειδή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr