Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα ΠΑΟΚ - ΕΠΟ για «όψιμους φίλους» και υπόθεση «Δώνη»

Κόντρα ΠΑΟΚ – ΕΠΟ για «όψιμους φίλους» και υπόθεση «Δώνη»

Κλιμακώνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΠΑΟΚ και ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έπειτα από τις τελευταίες τοποθετήσεις του προέδρου της Γιώργου Σαρρή, ο οποίος στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, αναφέρθηκε σε «όψιμους φίλους του ΠΑΟΚ», αργά το βράδυ της Παρασκευής, εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας δημοσίευμα και μάλιστα με βαρείς χαρακτηρισμούς! Ποιες θα είναι εξελίξεις της υπόθεσης «ΠΑΟΚ - Δώνη » από την ΕΠΟ, η οποία φέρεται αποφασισμένη να απευθυνθεί στη FIFA για το «αυτοδιοίκητο». Φήμη για αραβική πρόταση στον Στέφενς!

Κλιμακώνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΠΑΟΚ και ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έπειτα από τις τελευταίες τοποθετήσεις του προέδρου της Γιώργου Σαρρή, ο οποίος στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, αναφέρθηκε σε «όψιμους φίλους του ΠΑΟΚ», αργά το βράδυ της Παρασκευής, εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας δημοσίευμα και μάλιστα με βαρείς χαρακτηρισμούς!

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής με αφορμή δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας «Soccerplus.gr» προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Ουδέποτε αμφισβήτησα το δικαίωμα οποιουδήποτε να έχει την προσωπική του άποψη αναφορικά με τα όσα δηλώνω ή να μου ασκεί ακόμη και ακραία κριτική επ’ αυτών.

Ωστόσο, το να παραποιεί κάποιος τα λεγόμενά μου και να τα παρουσιάζει κατά το δοκούν και όπως εξυπηρετούν τα συμφέροντά του (;) ξεπερνά κάθε όριο.

Ουδέποτε χαρακτήρισα τις ΕΠΣ Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Κυκλάδων και Φωκίδας ως όψιμους φίλους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η φράση χρησιμοποιήθηκε από εμένα στη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης Τύπου προς τα ΜΜΕ και όλοι οι παρόντες, εκτός του συντάκτη του άρθρου, δεν κατέληξαν στο προαναφερθέν συμπέρασμα.

Αυτό, λοιπόν, μπορεί να ερμηνευτεί ως εξής:

1. Ο συντάκτης του άρθρου είναι τόσο εμπαθής, που φτάνει έως του σημείου να διαστρεβλώνει όσα είπα για τους δικούς του και μόνο (;) λόγους.

2. Αδυνατεί να αντιληφθεί και τα απλούστερα. Να με συγχωρεί όμως. Μπορεί να είμαι ιατρός στο επάγγελμα, αλλά παθολόγος και όχι χειρουργός μεταμόσχευσης εγκεφάλου.

Άλλο το δικαίωμα της κριτικής και άλλο το «δικαίωμα» του ψεύδους.

Επιτέλους σε όλα τα πράγματα υπάρχουν όρια. Όπως και στην υπομονή».

Το «αυτοδιοίκητο», ο Δώνης και η FIFA

Δεν είναι, όμως, μόνο η ατάκα «όψιμοι φίλοι του ΠΑΟΚ» που δείχνει τη διάθεση της ΕΠΟ. Οι πληροφορίες που φτάνουν στον ΠΑΟΚ είναι ότι η Ελληνική Ομοσπονδία θα στείλει την υπόθεση «ΠΑΟΚ – Δώνη» σε FIFA και UEFA, λόγω της παραβίασης του αυτοδιοίκητου, με αφορμή την προσφυγή της ΠΑΕ στα πολιτικά δικαστήρια για κακή σύνθεση της επιτροπής της Ομοσπονδίας που δίκασε την υπόθεση του πρώην τεχνικού της ομάδας.

Επισήμως, η ΕΠΟ υποστηρίζει ότι δεν έχει κοινοποιηθεί στην Ομοσπονδία κανένα έγγραφο που βεβαιώνει ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια και άρα δεν τίθεται θέμα.

Ωστόσο στην ΠΑΕ προβλέποντας ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω, καθώς στα πολιτικά δικαστήρια δεν απευθύνθηκαν για την διένεξη με τον Δώνη, αλλά για να αποφασίσουν αν η σύνθεση της επιτροπής της ΕΠΟ προέκυψε με διαδικασίες που παραβιάζουν το ίδιο της το καταστατικό.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι την Παρασκευή (28/2) το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ζήτησε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να προτείνει μέλος στη σύνθεση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής για την προσφυγή του Δώνη που θα εκδικαστεί στις 11 Μαρτίου. Το Δικαστήριο της ΕΠΟ είχε ορίσει την συγκεκριμένη ημερομηνία από τις 3 Φλεβάρη, αλλά ζήτησε μόλις χθες από τον ΠΑΟΚ να προτείνει μέλος στη σύνθεση της Επιτροπής.

Ο σχετικός κανονισμός λέει ότι οι αντίδικοι (στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο Δώνης) πρέπει να κάνουν τις προτάσεις τους έως και πέντε μέρες μέχρι την ημερομηνία εκδίκασης. Στην ΠΑΕ θεωρούν ότι το ελάχιστο διάστημα που άφησε η ΕΠΟ στον «Δικέφαλο» δείχνει και αυτό πως η καθυστέρηση προήλθε εσκεμμένα.

Αραβικές σειρήνες για Στέφενς;

Ένα άλλο θέμα που «καίει» τον ΠΑΟΚ είναι το θέμα «προπονητή» με τον Χουμπ Στέφενς, να έχει χάσει το τελευταίο διάστημα το έρεισμα που είχε μέχρι και πριν από λίγο καιρό, ενώ το τέλος της συνεργασίας μεταξύ Φερνάντο Σάντος και ΕΠΟ, φούντωσαν τα σενάρια επιστροφής του Πορτογάλου στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, μία ακόμη εξέλιξη, δείχνει ότι στην Τούμπα, υπάρχει θέμα Στέφενς, αφού δημοσίευμα από το Κατάρ κάνει λόγο για πρόταση από ομάδα των Η.Α.Ε..

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν τους ανθρώπους της ομάδας να του στρώνουν… αρκετά πετροδόλαρα για να τον πείσουν να πει το «ναι» στους Άραβες, ωστόσο, το όλο θέμα προς το παρών αποτελεί μόνο φημολογία και δεν έχει επιβεβαιωθεί από το περιβάλλον του 61χρονου Ολλανδού κόουτς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024