Μία φωτογραφία, χιλιάδες δράματα: Το πρόσωπο του συριακού εμφυλίου
Είναι ανέφικτο να χωρέσει σε μία φωτογραφία ο θάνατος και η καταστροφή που έχει φέρει ο τριετής συριακός εμφύλιος: Δεν το καταφέρνει ούτε η φωτογραφία από το στρατόπεδο Παλαιστίνιων προσφύγων στη Δαμασκό που, υπό πολιορκία, συνωστίζονται ανάμεσα στα ερειπωμένα κτίρια για ένα πιάτο όλο και λιγότερου φαγητού. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ μαζί με την έκκληση να δοθεί πρόσβαση στη Συρία σε περισσότερα συνεργεία παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας.
Είναι ανέφικτο να χωρέσει σε μία φωτογραφία ο θάνατος και η καταστροφή που έχει φέρει ο τριετής συριακός εμφύλιος: Δεν το καταφέρνει ούτε η φωτογραφία από το στρατόπεδο Παλαιστίνιων προσφύγων στη Δαμασκό που, υπό πολιορκία, συνωστίζονται ανάμεσα στα ερειπωμένα κτίρια για ένα πιάτο όλο και λιγότερου φαγητού.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 31 Ιανουαρίου του 2014 και δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ αυτές τις ημέρες, μαζί με την έκκληση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών να δοθεί πρόσβαση στη Συρία σε περισσότερα συνεργεία παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας. Η παράδοση τροφίμων και φαρμάκων παραμένει αδύνατη σε αρκετές πολιορκημένες περιοχές της εμπόλεμης συριακής επικράτειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φράουλες: Νόστιμες, δροσιστικές και θρεπτικές
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Ένα είδος έκστασης: Γιατί η metal φοράει μάσκες;
- Ελεύθερος χρόνος: Γιατί νιώθουμε ενοχές αν δεν κάνουμε τίποτα;
- Πέτερ Μαγιάρ: Αντιμέτωπος με το «βαθύ κράτος» του Όρμπαν
- «Θεϊκό» ρόστερ για το Βατικανό στη Μπιενάλε Βενετίας 2026



