Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίγυπτος: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Ιμπραΐμ Μαχλάμπ

Αίγυπτος: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Ιμπραΐμ Μαχλάμπ

Στον απερχόμενο υπουργό Οικισμού της Αιγύπτου Ιμπραΐμ Μαχλάμπ ανατέθηκε ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της κυβέρνησης Μπεμπλάουι, τη Δευτέρα. Ο Μάχλαμπ είναι πρώην στέλεχος του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος του ανατραπέντος προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. «Η νέα κυβέρνηση θα εργαστεί για να συντρίψει την τρομοκρατία» τόνισε ο Μαχλάμπ, υπογραμμίζοντας ότι βασική προτεραιότητα θα είναι η ασφάλεια.

Στον απερχόμενο υπουργό Οικισμού της Αιγύπτου Ιμπραΐμ Μαχλάμπ ανατέθηκε ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης, μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της κυβέρνησης Μπεμπλάουι, την Κυριακή.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Αλ Αχράμ, ο Μαχλάμπ ανακοίνωσε ότι σε συνάντηση που είχε με τον μεταβατικό πρόεδρο Άντλι Μανσούρ, του ανατέθηκε ο σχηματισμός κυβέρνησης και άμεσα θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις.

«Η νέα κυβέρνηση θα εργαστεί για να συντρίψει την τρομοκρατία» τόνισε ο Μαχλάμπ, υπογραμμίζοντας ότι βασική προτεραιότητα θα είναι η ασφάλεια.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χάζεμ ελ Μπεμπλάουι παραιτήθηκε την Δευτέρα. Ο Μπεμπλάουι είχε διοριστεί τον Ιούλιο, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό.

Ο Μαχλάμπ, πρώην στέλεχος του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος του ανατραπέντος προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, είναι πολιτικός μηχανικός και στο παρελθόν ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αιγυπτιακής εταιρείας κατασκευών Arab Contractors Company.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024