Με αφορμή τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Manchester United την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, ο ποδοσφαιρικός σύλλογος σε συνεργασία με την UNICEF δίνει την δυνατότητα στο ποδοσφαιρόφιλο και μη κοινό να στείλει SMS (από τη Δευτέρα 24/2 και ώρα 09:00 έως την Τετάρτη 26/2 και ώρα 22:00) στο 54234, γράφοντας τη λέξη ΠΑΙΔΙ, και να προσθέσει 1 ευρώ στον κουμπαρά της UNICEF.

Στέλνοντας ένα SMS μπορεί να σωθεί ένα παιδί και να γίνει ο καθένας μας αποστολέας ενός ισχυρού μηνύματος ζωής!

Στόχος της συνεργασίας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η συγκέντρωση 2 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2015, ποσό που ισοδυναμεί με τον εμβολιασμό 50.000 παιδιών σε όλο τον κόσμο. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο Ολυμπιακός φέρει στη φανέλα του το λογότυπο της UNICEF.

Αυτή η πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της UNICEF «100% Campaign» που αφορά τον εμβολιασμό όλων των παιδιών, αφού είναι ανάγκη να γίνει ευρέως γνωστό ότι 1,5 εκατομμύριο παιδιά σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπιστεί με εμβολιασμό. Αυτό σημαίνει ένα παιδί κάθε 20 δευτερόλεπτα.

Το SMS κοστίζει 1 ευρώ (+ ΦΠΑ) και η εκστρατεία διεξάγεται μετά τη σχετική άδεια του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλειος Κεγκέρογλου.

Με αφορμή την πρωτοβουλία ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Ρομπέρτο Χιμένεθ δήλωσε ότι «τα παιδιά έχουν δικαιώματα και εμείς έχουμε υποχρεώσεις απέναντί τους. Η μεγαλύτερη υποχρέωσή μας είναι να φροντίσουμε σε ολόκληρο τον πλανήτη να ζουν και να μεγαλώνουν με υγεία και ασφάλεια. Για αυτό πρέπει να δηλώνουμε «παρών» και να στηρίζουμε προσπάθειες όπως είναι αυτές που καταβάλλει η UNICEF. Ο Ολυμπιακός είναι ένα φωτεινό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση. Διοίκηση, παίκτες και φίλαθλοι είμαστε δίπλα στη UNICEF με κάθε τρόπο. Γι’ αυτό στέλνουμε όλοι SMS για τα παιδιά. Η αποστολή ενός τουλάχιστον μηνύματος μπορεί να σώσει τουλάχιστον μια παιδική ζωή!»

Ο μέσο-αμυντικός Ανδρέας Σάμαρης συμπλήρωσε ότι «όλοι στον Ολυμπιακό αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία αλλά και την ιστορία μας. Γι’ αυτό επιλέξαμε να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στη UNICEF. Να συστρατευτούμε στη μεγάλη προσπάθεια για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών. Με αυτό τον τρόπο βοηθούμε και εμείς χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα και όχι μόνο. Είναι σημαντικό όλοι να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια. Ένα SMS μπορεί να σώσει ένα παιδί. Ας στείλουμε περισσότερα!»

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr