Τροπολογία για τη διαδικασία εκκαθάρισης της ΕΛΒΟ
Διατάξεις σχετικά με τη διαδικασία εκκαθάρισης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) κατατέθηκαν με τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον τρόπο που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ που κατοικούν στη χώρα μας.
Διατάξεις σχετικά με τη διαδικασία εκκαθάρισης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) κατατέθηκαν με τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον τρόπο που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ που κατοικούν στη χώρα μας.
Με την τροπολογία ορίζεται ότι η ΕΛΒΟ θα επιχορηγείται από το ελληνικό Δημόσιο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκκαθάρισης, προκειμένου να συνεχισθεί η παραγωγική διαδικασία που κυρίως αφορά την ολοκλήρωση των παραγγελιών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η δαπάνη επιχορήγησης, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 14 εκατ. ευρώ και προσδοκάται να αντισταθμισθεί πλήρως από το αντίτιμο του πλειστηριασμού της ΕΛΒΟ.
Με την επιχορήγηση θα καλυφθούν οι απαιτήσεις του προσωπικού που εργάζονται στην εταιρεία με σχέση εξαρτημένης εργασίας, οι απαιτήσεις του Δημοσίου, των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, των παρόχων ενέργειας, του ειδικού εκκαθαριστή, των λοιπών εξόδων της εκκαθάρισης και οι δαπάνες που είναι αναγκαίες για την ολοκλήρωση των παραγγελιών.
Η επιχορήγηση θα διατίθεται απευθείας από τον εκκαθαριστή για την κάλυψη των οφειλών και των δαπανών και δεν θα ενταχθεί στο προς διανομή ποσό προς τους πιστωτές μέσω του πίνακα κατάταξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιανάι για τα σενάρια με τον Μοντέρο: «Θα ήθελα να τον δω μαζί με Μίτσιτς και Μπράιαντ»
- Λαζόπουλος: Με τόσους υπόδικους σε λίγο δεν θα λέμε κατεβαίνει το κόμμα της ΝΔ, αλλά η σπείρα της ΝΔ
- «Βιολάντα»: Στον ανακριτή σήμερα ο διευθυντής του εργοστασίου – Ποιο είναι το κατηγορητήριο
- Χανταϊός: Μία Γαλλίδα το νέο κρούσμα στο κρουαζιερόπλοιο Hondius – Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός των επιβατών
- Παιδιά στη Βρετανία φορούν μούσια για να παρακάμψουν τους ελέγχους ηλικίας στα social media
- Τύμβος Καστά: Ο μεγαλύτερος ταφικός τύμβος στη Μακεδονία θα είναι επισκέψιμος από το 2028
- «Η Γαλατασαράι δίνει 35 εκατ. ευρώ για τον Καρέτσα» (pic)
- Ενάμιση κατώτατο μισθό θα πρέπει να δαπανήσει κάποιος για ενοίκιο στην Αθήνα – Το κόστος στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442