Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις Ε9 ανηλίκων από γονείς
Οι γονείς ανήλικων τέκνων που έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητη περιουσία θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση Ε9 για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων τους (χωρίς να απαιτείται από τους γονείς διαφορετικός κλειδάριθμος), διευκρίνισε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Οι γονείς ανήλικων τέκνων που έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητη περιουσία θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση Ε9 για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων τους (χωρίς να απαιτείται διαφορετικός κλειδάριθμος), διευκρίνισε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Η διευκρίνιση -προς αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας- αφορά την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για το Ε9 στην οποία αναφέρονταν ότι «η δήλωση στοιχείων ακινήτων ανηλίκου τέκνου υποβάλλεται στο όνομα του ανηλίκου τέκνου από τους υπόχρεους γονείς, με τους προσωπικούς κωδικούς του τέκνου».
Σύμφωνα με το παραπάνω, τα ανήλικα προστατευόμενα τέκνα με ακίνητη περιουσία θα έπρεπε να εκδώσουν κλειδάριθμο για το Taxixnet, ενώ έως τώρα η δήλωση γινόταν από τον υπόχρεο γονέα με τη χρήση των κωδικών του ιδίου, στο όνομα του ανηλίκου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουρκία: Οπαδοί ξυλοκόπησαν Ρώσο πυγμάχο μετά τη νίκη του σε αγώνα μποξ
- ΠΑΣΟΚ: Οι «πρωτιές» στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο – Ποιοι οδηγούν μέχρι στιγμής την κούρσα
- AI και πυρηνικός όλεθρος: Η αυτοματοποίηση της διοίκησης και ο κίνδυνος του αστραπιαίου πολέμου
- Λονδίνο: Πώς ο πόλεμος στο Ιράν «παγώνει» τα πολυτελή ξενοδοχεία και τη ζήτηση από τη Μέση Ανατολή
- LIVE: Μίλαν – Γιουβέντους
- Μπορεί το Μουντιάλ 2026 να βάλει τέλος στον πόλεμο των Μπέκαμ; – «Κοινή λατρεία»



