Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΑΟΚ είχε Πλατινί, αλλά η Μπενφίκα πήρε... χείρα βοηθείας «πλαϊνή»

Ο ΠΑΟΚ είχε Πλατινί, αλλά η Μπενφίκα πήρε… χείρα βοηθείας «πλαϊνή»

Τι και αν ο ΠΑΟΚ είχε την ηγεσία της UEFA, Μισέλ Πλατινί, στην εξέδρα, τελικά ηττήθηκε από τη Μπενφίκα με 1-0 στην κατάμεστη Τούμπα, με το μοναδικό γκολ να προέρχεται από ξεκάθαρο οφσάιντ του Λίμα στο 59', το οποίο δεν υπέδειξε ο βοηθός και έτσι οι Πορτογάλοι πήραν τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στη φάση των «32» του Europa League. Η ρεβάνς θα γίνει σε μία εβδομάδα (27/2) στη Λισαβόνα με τον «Δικέφαλο» του Βορρά, ωστόσο, να καλείται να πετύχει ένα... θαύμα για να περάσει στην επόμενη φάση.

Τι και αν ο ΠΑΟΚ είχε την ηγεσία της UEFA, Μισέλ Πλατινί, στην εξέδρα, τελικά ηττήθηκε από τη Μπενφίκα με 1-0 στην κατάμεστη Τούμπα, με το μοναδικό γκολ να προέρχεται από ξεκάθαρο οφσάιντ του Λίμα στο 59′, το οποίο δεν υπέδειξε ο βοηθός και έτσι οι Πορτογάλοι πήραν τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στη φάση των «32» του Europa League. Η ρεβάνς θα γίνει σε μία εβδομάδα (27/2) στη Λισαβόνα με τον «Δικέφαλο» του Βορρά, ωστόσο, να καλείται να πετύχει ένα… θαύμα για να περάσει στην επόμενη φάση.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης φάνηκε πως η ποιότητα και το πολύ συγκεντρωτικό παιχνίδι των δυο ομάδων δεν θα άφηνε περιθώρια για την δημιουργία ευκαιριών μπροστά στις δυο εστίες. Σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο η τακτική αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να μην γίνει καμιά φάση επικίνδυνη και η εδαφική υπεροχή της Μπενφίκα με την κατοχή μπάλας δεν απέδωσε τίποτα, πέραν της καλής κυκλοφορίας που είχε η πορτογαλική ομάδα με τις επιθέσεις από αριστερά που είχαν τελικό παραλήπτη και δημιουργό τον Σίλβιο.

Ο ΠΑΟΚ με τακτική αμυντικής προσήλωσης κρατούσε μακριά από την εστία του Γλύκου τους ταχείς επιθετικούς της Μπενφίκα και όλα κυλούσαν χωρίς ουσιαστικές και θεαματικές αγωνιστικές εξάρσεις.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο 48′ έφτασε στην πρώτη σημαντική ευκαιρία με τον Λάζαρ, που εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ με τη μπάλα να περνάει μόλις άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βραζιλιάνου Αρτούρ.

Η Μπενφίκα δεν ήταν πρόθυμη να αφήσει τα ηνία του αγώνα και συνέχισε με επιθετικές διαθέσεις για να φθάσει στο γκολ στο 59′ με τον Λίμα που από ελεγχόμενη θέση οφ-σάϊντ στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ παραβίασε με σουτ την εστία του «Δικεφάλου».

Το γκολ αυτό «πάγωσε» την Τούμπα και αναπόφευκτα επηρρέασε και την απόδοση του ΠΑΟΚ που μείωσε τον ενθουσιασμό του και χαμήλωσε αρχικά την επιθετικότητα του. Οι Πορτογάλοι με δυο σύντομες αλλαγές προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά από την εστία του Αρτούρ τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ ο οποίος μετά την συμπλήρωση της ώρας είχε πλέον στο επιθετικό του σχήμα και τον Ισπανό Λούκας, τον οποίο ο Στέφενς προς έκπληξη όλων τον άφησε εκτός αρχικού σχήματος.

Με την πρόοδο του αγώνα ο Χουμπ Στέφενς πέρασε στον αγώνα και τον Σλοβάκο Στοχ, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της επιθετικότητας της ομάδας του με περιορισμένο όμως αποτέλεσμα. Μάλιστα ένα σουτ του Μάρκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ με σωτήρια απόκρουση ο Γλύκος στο 83′.

Με σβηστές «μηχανές» η Μπενφίκα συνέχισε ως την λήξη να διατηρεί τον έλεγχο, με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί εξουθενωμένος αγωνιστικά να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, ώστε να έχει αυξημένες ελπίδες στην ρεβάνς της Λισαβόνας. Το τελικό 0-1 δείχνει σαφώς πως το φαβορί του αγώνα δικαίωσε τον τίτλο αυτό.

Διαιτητής:
Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Κίτρινες: Κάτσε, Λάζαρ, Μαντούρο, Στοχ -Γκόμεζ

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μαντούρο, Λίνο, Λάζαρ (82′ Σαλπιγγίδης), Κάτσε, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Αθανασιάδης, Κίτσιου, Νίνης (63΄ Λούκας), Ολίσε (76΄Στοχ)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Λουιζάο, Αμορίμ, Σουλεϊμάνι (75′ Σάλβιο), Τζούρισιτς, Λίμα, Μάξι Περέιρα, Σίλβιο, Γκόμεζ (66’ Μάρκοβιτς), Ζαρντέλ, Πέρεζ (63΄ Φέϊσα)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024