Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fiat Panda Cross 2014: Η ιταλική πλευρά της περιπέτειας

Fiat Panda Cross 2014: Η ιταλική πλευρά της περιπέτειας

Η ιταλική φίρμα συμπληρώνει την γκάμα των off-road έμπνευσης εκδόσεων του Panda (Panda 4x4 και Trekking) με την πιο σκληροπυρηνική Cross η οποία συνδυάζει την τετρακίνηση με μια σχεδίαση σαφώς προσανατολισμένη σε απαιτητικές διαδρομές, αλλά και επωφελείται από κινητήρες με αυξημένη ισχύ.


Η Fiat αποκάλυψε την αρρενωπότερη έκδοση του Fiat Panda η οποία φέρει τα διακριτικά Cross και θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της στην προσεχή 84η ελβετική έκθεση.

Το Fiat Panda Cross ξεχωρίζει για την πιο off-road αισθητική του σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του ιταλικού μοντέλου, διαθέτοντας στοιχεία όπως ο προφυλακτήρας με την χαρακτηριστική σχεδίαση και τους δύο γάντζους, τα ανασχεδιασμένα φώτα ομίχλης, τις ράγες οροφής και τα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος. Στο πίσω τμήμα ξεχωρίζει ο ανάλογου ύφους προφυλακτήρας, ενώ τους διογκωμένους θόλους συμπληρώνουν τροχοί 15 ιντσών με νέας σχεδίασης ζάντες.

Στο εσωτερικό έχουν προστεθεί δερμάτινες επενδύσεις ενώ μέρος του βασικού του εξοπλισμού αποτελούν επίσης το Blue&Me σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης καθώς και σύστημα αυτόματου κλιματισμού.

Το Fiat Panda Cross συνδυάζει την off-road αισθητική του με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό που εξοπλίζει ήδη τις τετρακίνητες εκδόσεις του μοντέλου και το οποίο κατανέμει τη ροπή στο μπροστινό και στον πίσω άξονα αναλόγως με τα επίπεδα πρόσφυσης.

Το παραπάνω σύστημα παρέχει τρεις δυνατότητες παραμετροποίησης μέσω των αντίστοιχων των προγραμμάτων Auto, Lock και Hill Descent ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Panda Cross διαθέτει και βελτιωμένη ανάρτηση η οποία αποτελείται από γόνατα MacPherson στους μπροστινούς τροχούς και έναν ημιάκαμπτο άξονα πίσω.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες με τους οποίους θα είναι διαθέσιμο, την γκάμα του θα αποτελέσουν το χωρητικότητας 0,9 λίτρου turbo μοτέρ βενζίνης TwinAir καθώς και το diesel MultiJet των 1,3 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 90 ίππων και 80 ίππων, δηλαδή, με ισχύ αυξημένη κατά πέντε ίππους σε σχέση με τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις τους που εξοπλίζουν το Panda.

Παράλληλα, ειδικά για τη βενζινοκίνητη έκδοση η Fiat προσφέρει μια βελτιωμένη εκδοχή του μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων με κοντύτερη πρώτη σχέση για καλύτερη απόδοση σε απαιτητικές διαδρομές.

auto.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024