
Συγκέντρωση σχολικών φυλάκων στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Ομαλοποιείται σταδιακά η κίνηση των οχημάτων στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου στο ύψος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί σχολικοί φύλακες και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.
Ομαλοποιείται σταδιακά η κίνηση των οχημάτων στη Βασιλίσσης Σοφίας, όπου στο ύψος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί σχολικοί φύλακες και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.
Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου και διαλύθηκαν, ενώ ομάδα των σχολικών φυλάκων παραμένει στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα.
Νωρίτερα στο σημείο είχε επικρατήσει ένταση με τους σχολικούς φύλακες να πραγματοποιούν ολιγόωρη καθιστική διαμαρτυρία επί του οδοστρώματος και τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών.
Οι σχολικοί φύλακες ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που τελικά δεν έγινε, ενώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν στη συγκέντρωση υποσχέθηκαν να φέρουν προς συζήτηση στη Βουλή τα αιτήματα των διαδηλωτών.
Λίγες ημέρες προτού λήξει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας, μιλώντας στο «Βήμα» ο πρόεδρος του σωματείου σχολικών φυλάκων Δήμου Αθηναίων και εκπρόσωπος του πανελλαδικού συντονιστικού, Χάρης Μπάστας λέει: «Δουλειά για 2.000 σχολικούς φύλακες. Αυτό είναι το αίτημά μας. Ο χρόνος έχει στενέψει κάθε περιθώριο. Είμαστε υπό απόλυση. Δεν μας μένει τίποτε άλλο. Μόνο ο δρόμος.»
Οι σχολικοί φύλακες θεωρούν εξευτελιστική και διχαστική τη λύση που πρότεινε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την μεταφορά μικρού αριθμού σχολικών φυλάκων (μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνοι κλπ) στο υπουργείο Υγείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συρία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου διορισμένου κοινοβουλίου
- Κουφονήσια: Συνέλαβαν τον κυβερνήτη πλωτού αναψυκτηρίου
- Πετρέλαιο: Αλμα των τιμών εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ
- Ιράν: Τα πλήγματα των ΗΠΑ «εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών
- Ισπανία: Στους 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Αλμερία – Βρετανίδα υπέκυψε στο νοσοκομείο
- Ποιοι ξαναγράφουν το βιβλίο της πολυτέλειας
- Ιράν: Νέα σειρά βομβαρδισμών εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ
- Άργος: Η μαγνητική τομογραφία του 20χρονου δείχνει τη μοιραία σφαίρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442