Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ασυνήθιστη ομίχλη κάλυψε τη νότια Αττική

Ασυνήθιστη ομίχλη κάλυψε τη νότια Αττική

Παρά τις σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και την ηλιοφάνεια σε μεγάλο μέρος της χώρας, οι νότιες περιοχές της Αττικής μέχρι τον Πειραιά καλύφθηκαν το απόγευμα της Τρίτης από πυκνή ομίχλη. Το πυκνό σύννεφο είναι ένα ένα σπάνιο φαινόμενο που δημιουργείται από το συνδυασμό των υψηλών θερμοκρασιών και των ασθενών νότιων ανέμων. Αυξημένη κίνηση στον Κηφισό και στην παραλιακή λόγω της ομίχλης.

Παρά τις σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και την ηλιοφάνεια σε μεγάλο μέρος της χώρας, οι νότιες περιοχές της Αττικής μέχρι τον Πειραιά καλύφθηκαν το απόγευμα της Τρίτης από πυκνή ομίχλη. Αυξημένη κίνηση στον Κηφισό και στην παραλιακή λόγω του φαινομένου.

Το πυκνό σύννεφο είναι ένα ένα σπάνιο φαινόμενο που σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θεόδωρο Κολυδά της ΕΜΥ ονομάζεται ομίχλη μεταφοράς και δημιουργείται από το συνδυασμό των υψηλών θερμοκρασιών και των ασθενών νότιων ανέμων. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε νωρίτερα την Τρίτη στο βόρειο Αιγαίο.

Όπως εξηγεί ο κ.Κολυδάς, ομίχλη μεταφοράς είχε παρατηρηθεί και στο παρελθόν στο λεκανοπέδιο της Αττικής τον Απρίλιο ή τον Μάιο, είχε όμως χρόνια να εμφανιστεί. Η πρώιμη εμφάνισή της φέτος οφείλεται στις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες -όλο το φετινό χειμώνα, η μέση θερμοκρασία ήταν 3 με 4 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Η ομίχλη της Τετάρτης, η οποία ξεκινά νοτιοδυτικά της Κύθνου και φτάνει μέχρι και το Κάβο Ντόρο, ήταν απίθανο να επιμείνει για πάνω από δύο ώρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024