Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Citroen C5 CrossTourer 2014: O αστός που πήρε τα βουνά

Citroen C5 CrossTourer 2014: O αστός που πήρε τα βουνά

Το C5 αυξάνει την απόστασή του από το έδαφος, εξοπλίζεται με προστατευτικά και ράγες οροφής σε μια νέα έκδοσή του, με λιγότερο "πολιτισμένες" διαθέσεις απ’ όσο συνιστά ο εκλεπτυσμένος χαρακτήρας του γαλλικού μοντέλου.


Η γαλλική φίρμα ετοιμάζεται να προσθέσει μια νέα έκδοση, με πιο off-road χαρακτηριστικά στην γκάμα του C5 και η οποία και θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην προσεχή ελβετική έκθεση στις 4 Μαρτίου για να διατεθεί αμέσως μετά.

Το Citroen C5 CrossTourer, όπως ονομάζεται η νέα έκδοση και η οποία θα έχει να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως η Skoda Octavia Scout αλλά και το Opel Insignia Country Tourer, διαθέτει «all-road» αισθητική, εμπλουτίζοντας την εικόνα του με προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, ράγες οροφής σε ματ γκρι χρώμα, προστατευτικά αλουμινίου στους προφυλακτήρες, επιχρωμιωμένους εξωτερικούς καθρέφτες και τροχούς 18 ιντσών.

Το σημαντικότερο στοιχείο ωστόσο, εντοπίζεται στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος, καθώς το C5 CrossTourer «στέκεται» κατά 1,5 εκατοστό ψηλότερα από τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδοχές του.

Επιπλέον, με τη συνδρομή της υδροπνευματικής ανάρτησης Hydractive III+ η απόσταση από το έδαφος μπορεί επίσης να αυξομειώνεται, «ανεβαίνοντας» στα έξι εκατοστά σε ταχύτητες έως και 10 χλμ./ώρα και «κατεβαίνοντας» στα τέσσερα εκατοστά όταν η ταχύτητα ξεπερνά τα 40 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, το C5 CrossTourer διαθέτει ένα έξυπνο traction control για καλύτερη πρόσφυση σε διαδρομές καλυμμένες με χιόνι και λάσπη.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος τύπος ανάρτησης (Hydractive III+) που επιτρέπει την παραπάνω λειτουργία μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις κινητήρα του C5, εκτός των HDi 115 με μηχανικό κιβώτιο και e-HDi 115 Airdream EGS6.

To C5 CrossTourer θα είναι διαθέσιμο στις εξοπλιστικές εκδόσεις Millenium και Exclusive οι οποίες διαθέτουν, μεταξύ άλλων «de facto» δερμάτινα καθίσματα με λειτουργία μασάζ ενώ, συμπεριλαμβάνεται το σύστημα πλοήγησης eMyWay καθώς και κάμερα οπισθοπορείας.

auto.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024