Ολοκληρώνεται αύριο, Τρίτη η αξιολόγηση των ανθρώπων της FIFA για τα 5 στάδια της Βραζιλίας, που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι εργασίας ανακατασκευής τους εν όψει των αγώνων που πρόκειται να φιλοξενήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η επίσκεψη που θα έχει τις επόμενες ημέρες στην «χώρα του καφέ» ο γενικός γραμματέας της FIFA, Τζερόμ Βάλκε είναι καθοριστικής σημασίας.

Η πόλη που θα ελεχθεί ιδιαίτερα είναι η Κουριτίμπα, όπου οι εργασίες του σταδίου «Αρένα ντε Μπαϊσάντα» είναι εκτός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Το τουρνουά ξεκινά στις 12 Ιουνίου, ωστόσο, πέντε από τα 12 γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αγώνες εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κατασκευή, συμπεριλαμβανομένου και αυτό του Σάο Πάουλο, όπου θα γίνει το εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης.

Η FIFAαναζητά εναλλακτικές λύσεις τόσο για την Κουριτίμπα, όσο και για τις άλλες πόλεις, στην περίπτωση που τα έργα ανακατασκευής των γηπέδων δεν ολοκληρωθούν εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων.

Οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν την ερχόμενη Τρίτη.Εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο, τα 4 ματς που είναι προγραμματισμένα να τελεστούν στην «Αρένα ντε Μπαϊσάντα» να μοιραστούν στις άλλες 11 πόλεις της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ