Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία για αρχαρίους!

Βραζιλία για αρχαρίους!

Η Βραζιλία είναι ένας από τους πλέον εντυπωσιακούς αλλά και άγνωστους προορισμούς για τους περισσότερους. Καθώς, λοιπόν, πλησιάζουμε την περίοδο της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, σας παρουσιάζουμε ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για τον ονειρικό αυτόν προορισμό και χώρα φιλοξενίας του θεσμού. Ένας τροπικός παράδεισος Ένα ταξίδι στη Βραζιλία συνήθως ξεκινά από το Rio de Janeiro, […]

Η Βραζιλία είναι ένας από τους πλέον εντυπωσιακούς αλλά και άγνωστους προορισμούς για τους περισσότερους. Καθώς, λοιπόν, πλησιάζουμε την περίοδο της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, σας παρουσιάζουμε ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για τον ονειρικό αυτόν προορισμό και χώρα φιλοξενίας του θεσμού.

Ένας τροπικός παράδεισος
Ένα ταξίδι στη Βραζιλία συνήθως ξεκινά από το Rio de Janeiro, την πιο εξωτική ίσως μεγαλούπολη του κόσμου. Η πόλη χαρακτηρίζεται από την έντονη αντίθεση του μπλε του Ατλαντικού Ωκεανού με το πράσινο των γεμάτων τροπική βλάστηση βουνών, που υψώνονται σε απόσταση λίγων μόλις λεπτών μακριά από το κέντρο της πόλης.
Όσο πηγαίνετε όμως προς βορράν, τόσο αλλάζουν τα πράγματα, καθώς αρχίζετε να εισέρχεστε στην τροπική περιοχή του Αμαζονίου, η οποία αποτελεί τη «Μέκκα» των φυσιολατρών, των επιστημόνων και των εξερευνητών όλου του κόσμου, κι όχι άδικα φυσικά! Στην Pantanal θα βρείτε το μεγαλύτερο υγρότοπο του κόσμου, με χιλιάδες είδη πτηνών να φιλοξενούνται εκεί. Στη θέα των καταρρακτών Iguacu θα ξανασκεφτείτε την έννοια της Μητέρας Φύσης, καθώς εκατομμύρια τόνοι νερού πέφτουν από ύψος εκατοντάδων μέτρων δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα. Αν πάλι προτιμάτε τις καταδύσεις από τα τροπικά δάση, τότε το αρχιπέλαγος Fernando de Noronha είναι το ιδανικό μέρος για εσάς, καθώς πρόκειται για ένα από τα καλύτερα και πλέον ενδιαφέροντα μέρη για καταδύσεις στον κόσμο.
Η Βραζιλία είναι μια τεράστια χώρα και έχει τα πάντα για να δείτε: άριστα διατηρημένα αποικιοκρατικά χωριά (Ouro Prêto,Tiradentes,Paraty,Olinda), εντυπωσιακά εθνικά πάρκα (Ouro Prêto,Tiradentes,Paraty,Olinda), ειδυλλιακά τροπικά νησιά (Ilha Grande,Ilhabela,Ilha de Santa Catarina,Morro de São Paulo,Boipeba,Ilha do Mel), κι όλα τα παραπάνω συνδυασμένα με τη μοναδική κουλτούρα των Βραζιλιάνων.

Όλα για την μπάλα!
Αν και οι Αργεντινοί θα μας μισήσουν, η αλήθεια είναι πως το θέαμα που προσφέρουν οι βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές δεν μπορεί να το προσφέρει κανείς άλλος σε αυτόν τον κόσμο. Και τι να πει κανείς για την Εθνική Ομάδα της Βραζιλίας, τη Seleção: πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα και συνεχής παρουσία στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1930, όταν ξεκίνησε ο θεσμός. Η Seleção θα βρεθεί στη σέντρα του πρώτου αγώνα του Mundial 2014, στις 12 Ιουνίου, στο Σάο Πάολο, και ευελπιστεί ότι θα βρεθεί και στη σέντρα του τελευταίου αγώνα, του τελικού, που θα πραγματοποιηθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το ιστορικό γήπεδο Estádio do Maracanã. Με αυτόν τον τρόπο οι Βραζιλιάνοι θα θελήσουν να πάρουν τη δική τους «εκδίκηση», καθώς την τελευταία φορά που βρέθηκαν σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου στη χώρα τους, το 1950, κατέληξαν ηττημένοι από την Ουρουγουάη.
Παρά το αναμφισβήτητο πάθος τους για το ποδόσφαιρο, οι Βραζιλιάνοι έχουν δεχτεί έντονες κριτικές για την πορεία των έργων και των εγκαταστάσεων, αν και αυτό δε σημαίνει ότι τελικά δε θα είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις για το εναρκτήριο λάκτισμα το καλοκαίρι.

Κόστος ζωής
Καλωσορίσατε στη Βραζιλία, μια από τις πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου, με υψηλότατο κόστος ζωής. Είναι χαρακτηριστικό πως η Βραζιλία κατέχει την πέμπτη υψηλότερη θέση στη λίστα Big Mac του Economist. Η λίστα αυτή κατατάσσει τις χώρες του κόσμου με βάση το κόστος του δημοφιλούς… Big Mac, άρα και το κόστος ζωής! Υψηλότερα από τη Βραζιλία βρίσκονται χώρες όπως η Ελβετία, η Σουηδία και η Νορβηγία. Όπως είναι απόλυτα αναμενόμενο, οι τιμές θα σημειώσουν ακόμη μεγαλύτερη άνοδο την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Γλώσσα
Η επίσημη γλώσσα της Βραζιλίας είναι τα πορτογαλικά (Brazilian Portoguese). Τα βραζιλιάνικα πορτογαλικά έχουν αρκετές διαφορές από τα ευρωπαϊκά πορτογαλικά, στον προφορικό λόγο κυρίως, και σίγουρα μεγαλύτερες διαφορές απ’ όσες έχουν τα αμερικάνικα από τα βρετανικά αγγλικά.

Εσωτερικές μεταφορές
Η Βραζιλία είναι μια αχανής χώρα, με τεράστιες αποστάσεις να χωρίζουν τις μεγαλύτερες πόλεις της. Ως εκ τούτου, το αεροπλάνο φαντάζει ως η καλύτερη λύση για τις μετακινήσεις σας, και η Βραζιλία έχει αρκετές αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν τα δρομολόγια εσωτερικού (TAM, GOL, Avianca, Azul). Παρά τον ανταγωνισμό οι τιμές στις εσωτερικές πτήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές, πόσω μάλλον τις ημέρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου η ζήτηση θα είναι τεράστια. Η λύση του λεωφορείου είναι μια επιλογή με ασύγκριτα χαμηλότερο κόστος και δυνατότητα να δείτε περισσότερα μέρη. Οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες λεωφορείων στη Βραζιλία είναι η Itapemirin και η Cometa, ενώ στο www.buscaonibus.com.br μπορείτε να βρείτε όλα τα δρομολόγια εσωτερικού.

Συνθήκες υγιεινής
Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς στη Βραζιλία είναι τα κουνούπια, κι αυτό κυρίως στις περιοχές που είναι κοντά στον Αμαζόνιο. Προσπαθήστε, λοιπόν, να αποφύγετε τα ενοχλητικά έντομα και τα τσιμπήματά τους και δε θα έχετε κανένα πρόβλημα. Το νερό στις περισσότερες πόλεις είναι αρκετά καλό, ωστόσο, όπως και σε κάθε ταξίδι, προτιμήστε το εμφιαλωμένο νερό.

Ασφάλεια
Η αλήθεια είναι πως η Βραζιλία έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετά αρνητικά δημοσιεύματα αναφορικά με την ασφάλεια και την υψηλή εγκληματικότητα, αλλά η πραγματικότητα απέχει από την εικόνα αυτήν. Οι συμβουλές για κάποιον που ταξιδεύει στη Βραζιλία είναι οι ίδιες με εκείνες που δίδονται σε κάποιον που ταξιδεύει σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου. Έτσι, καλό θα ήταν να μην παίρνετε μαζί σας στην παραλία πράγματα αξίας, να χρησιμοποιείτε μόνον τα ATMs που βρίσκονται μέσα στις τράπεζες ή στα malls και να αποφεύγετε τις απομονωμένες περιοχές το βράδυ, ιδιαίτερα σε πόλεις όπως το Ρίο, το Σάο Πάολο και η Ρεσίφε.

Δείτε εδώ όλα τα διαθέσιμα ταξιδιωτικά πακέτα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

*Ο CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024