Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Κυρηνάλιο για την εντολή ο Ματέο Ρέντσι τη Δευτέρα

Στο Κυρηνάλιο για την εντολή ο Ματέο Ρέντσι τη Δευτέρα

Τις πύλες του Κυρηνάλιου Μεγάρου περνά το πρωί της Δευτέρας ο Ματέο Ρέντσι για να λάβει επίσημα από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης -της τρίτης κατά σειράς κυβέρνησης με μη εκλεγμένο πρωθυπουργό στα ηνία. Ο 39χρονος γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος αφήνει το δήμο της Φλωρεντίας και γίνεται ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιταλίας μετά την «εκπαραθύρωση» του Ενρίκο Λέτα από το ίδιο το κόμμα του.

Τις πύλες του Κυρηνάλιου Μεγάρου περνά το πρωί της Δευτέρας ο Ματέο Ρέντσι για να λάβει επίσημα από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε συνεργασία με την κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο και τον κεντρώο χώρο του Μάριο Μόντι.

Ο 39χρονος γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος αφήνει το δήμο της Φλωρεντίας και γίνεται ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιταλίας μετά την «εκπαραθύρωση» του Ενρίκο Λέτα από το ίδιο το κόμμα του, που ακολούθησε τον Ματέο Ρέντσι χρεώνοντας στον Λέτα απραξία ως προς την έξοδο της Ιταλίας από την ύφεση.

Ο νέος ηγέτης των Δημοκρατικών, που εξελέγη προ μηνών πανηγυρικά στην ηγεσία της κεντροαριστεράς, θα είναι ο τρίτος κατά σειρά μη εκλεγμένος πρωθυπουργός που κρατά τα ηνία της Ιταλίας.

Ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας την Κυριακή αναφέρει πως ο Ρέντσι κλήθηκε στο προεδρικό μέγαρο το πρωί της Δευτέρας για την αναμενόμενη ανάθεση της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων των κομμάτων υπό τον Τζόρτζο Ναπολιτάνο.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο κάλεσε τη Δευτέρα στις 10:30 [11:30 ώρα Ελλάδας] στο Μέγαρο του Κυρηναλίου [την έδρα της προεδρίας] τον εθνικό γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Ο 3 αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος θα πρέπει τώρα να ικανοποιήσει την «πρόθυμη υπό όρους» Νέα Κεντροδεξιά του Αλφάνο -που θέλει πολιτικές εγγυήσεις και ισχυρή συμμετοχή στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα.

Ως προς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι -ο οποίος έλαβε μέρος στις διαβουλεύσεις υπό τον Ναπολιτάνο παρά την καταδίκη του, γεγονός που καταγγέλθηκε δριμύτατα- υποστήριξε ότι η Forza Italia θα είναι «μία υπεύθυνη αντιπολίτευση» σε οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί.

«Θα σεβαστούμε τις μέχρι τώρα συμφωνίες που υπογράψαμε για τις συνταγματικές αλλαγές» είπε ο Μπερλουσκόνι, όμως παράλληλα επανέλαβε πως η δεξιά ζητά αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής λιτότητας, με έμφαση στην ανάπτυξη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024