Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τέσσερις Τούρκοι του Γκύζη

Στη φυλακή οδηγούνται, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας, οι τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε διαμέρισμα στην περιοχή του Γκύζη, με βαρύ οπλισμό στην κατοχή τους.

Στη φυλακή οδηγούνται, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας, οι τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε διαμέρισμα στην περιοχή του Γκύζη, με βαρύ οπλισμό στην κατοχή τους.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη κουρδικής οργάνωσης, διώκονται για αδικήματα που σχετίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες. Οι κατηγορίες, για τις οποίες απολογήθηκαν, αφορούν συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσηςμε την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής και προμήθειας εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση σκοπών τρομοκρατίας, τρομοκρατική πράξη με προμήθεια εκρηκτικών υλών, τρομοκρατική πράξη με διακεκριμένηπερίπτωση όπλων, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Οι τέσσερις φέρονται, διά της συνηγόρου τους Αλέκας Ζορμπαλά, να αμφισβητούν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και να υποστηρίζουν ότι η δίωξή τους είναι απόρροια της δράσης τους «απέναντι στο απελεύθερο και αντιδημοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας». Όπως ανέφερε η κ. Ζορμπαλά, τόσο η δίωξη σε βάρος των εντολέων της, όσο και οι πρόσφατες συλλήψεις στην Κρήτη «σχετίζονται με μία ριζική αναδιάταξη των σχέσεών μας με την Τουρκία».

Επίσης, η συνήγορος των κατηγορουμένων σημείωσε πως για έναν εκ των εντολέων της έχει εκδοθεί «ερυθρά αγγελία» μέσω της τουρκικής Interpol, σχετικά με υπόθεση για την οποία, ήδη, έχει εκτίσει 10 χρόνια κάθειρξης και υπολείπεται η έκτιση άλλων δύο ετών.

Σύμφωνα με την πλευρά των κατηγορουμένων, στη δικογραφία που τους δόθηκε δεν περιλαμβάνεται ούτε η έκθεση της έρευνας που έγινε στο διαμέρισμα στου Γκύζη, ούτε η έκθεση ανεύρεσης οπλισμού, ούτε έκθεση κατάσχεσης. Όπως υποστηρίζουν οι τέσσερις κατηγορούμενοι, η ΓΑΔΑ, κατόπιν αιτήματος της ανακρίτριας, απέστειλε σήμερα ενημερωτικό σημείωμα για τον επίμαχο οπλισμό. Τέλος, επισημαίνεται από την υπεράσπιση ότι στην περίπτωση δύο εκ των κατηγορουμένων αποδόθηκαν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε χρόνο που ο ένας ήταν εννέα ετών και ο άλλος 10.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024