Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαβάη: ο απόλυτος τροπικός προορισμός

Χαβάη: ο απόλυτος τροπικός προορισμός

Συνδυάστε την εικόνα των ολόλευκων παραλιών, των γεμάτων χρώματα κοραλλιογενών υφάλων και των εντυπωσιακών ηφαιστείων, και τότε θα καταλάβετε γιατί το νησιωτικό σύμπλεγμα της Χαβάης είναι το συνώνυμο της λέξης παράδεισος! Μοναδική όσο καμιά Μια σημαντική διαφορά της Χαβάης από τους υπόλοιπους εξωτικούς προορισμούς είναι οι δραστηριότητες με τις οποίες μπορείτε να γεμίσετε το πρόγραμμά […]

Συνδυάστε την εικόνα των ολόλευκων παραλιών, των γεμάτων χρώματα κοραλλιογενών υφάλων και των εντυπωσιακών ηφαιστείων, και τότε θα καταλάβετε γιατί το νησιωτικό σύμπλεγμα της Χαβάης είναι το συνώνυμο της λέξης παράδεισος!

Μοναδική όσο καμιά
Μια σημαντική διαφορά της Χαβάης από τους υπόλοιπους εξωτικούς προορισμούς είναι οι δραστηριότητες με τις οποίες μπορείτε να γεμίσετε το πρόγραμμά σας. Ναι, ωραία είναι η χαλάρωση στην παραλία με θέα στο απέραντο γαλάζιο, αλλά ύστερα από κάποιο διάστημα όλοι θέλουμε και κάτι διαφορετικό, και εκεί ακριβώς είναι που η Χαβάη είναι μοναδική.
Εάν, για παράδειγμα, έχετε σκοπό να ξεκινήσετε να κάνετε surfing, τότε να ξέρετε πως η Χαβάη είναι ο ονειρικός προορισμός για κάθε surfer, ενώ το kayak ανάμεσα στα απομονωμένα νησιά του συμπλέγματος είναι πάντα μια μοναδική εμπειρία.
Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο βυθός της περιοχής, με μοναδικά κοράλλια και μια σπάνια θαλάσσια βιοποικιλότητα, που κάνουν τις καταδύσεις μια σπάνια εμπειρία.
Στα παραπάνω μπορείτε να προσθέσετε εκδρομές και hiking σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ηφαίστεια του κόσμου, από την κορυφή των οποίων μπορείτε να δείτε τον ήλιο να δύει στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού, αλλά και τη μοναδική εμπειρία της εκδρομής στο Εθνικό Πάρκο των Ηφαιστείων, που αποτελεί μνημείο που προστατεύει η UNESCO από το 1987. Οι paniolo, οι cowboys της Χαβάης, είναι πάντα πρόθυμοι να σας αποκαλύψουν τα μυστικά των νησιών και των ηφαιστείων, που μόνον αυτοί γνωρίζουν.
Εάν πάλι είστε λιγότερο extreme χαρακτήρας, τότε μπορείτε απλώς να οργανώσετε ένα ρομαντικό πικνίκ στη φύση, όπως συνηθίζουν τα Σαββατοκύριακα οι ντόπιοι. Γενικά, οι κάτοικοι της Χαβάης έχουν μια ιδιαίτερη σχέση που εκφράζεται μέσω της φιλοσοφίας «Aloha ‘aina», που σημαίνει να αγαπάς και να σέβεσαι τη φύση, κάτι που φροντίζουν να το κάνουν πράξη με κάθε ευκαιρία.

Πολυπολιτισμικότητα στο έπακρο
Μπορεί να αποτελεί μία από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, αλλά αυτό δε σημαίνει πως η Χαβάη έχει οιαδήποτε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ηπειρωτική πολιτεία. Για την ακρίβεια, ίσως δε μοιάζει με καμία άλλη περιοχή της υφηλίου. Η κουλτούρα της περιοχής είναι τόσο πολύπλοκη όσο και η καταγωγή του γεννημένου στα νησιά της Χαβάης αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Σχεδόν στο κέντρο του τεράστιου Ειρηνικού Ωκεανού, η Χαβάη αποτέλεσε πόλο έλξης για τους αρχαίους κατοίκους της Πολυνησίας, τους πολυμήχανους ευρωπαίους εξερευνητές, τους Ασιάτες και, φυσικά, τους Αμερικανούς.
Αυτό, όμως, που έχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον στην περίπτωση του νησιωτικού συμπλέγματος της Χαβάης είναι το γεγονός ότι όλες οι παραπάνω κουλτούρες όχι μόνο δεν έχουν σβήσει αλλά και συμβάλλουν δημιουργικά στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Χαβάης.
Μην απορήσετε, λοιπόν, αν βρεθείτε στη μέση μιας πολυνησιακής γιορτής με αγώνες κανό και ύστερα από λίγο σε μια παράσταση με παραδοσιακά γιαπωνέζικα τύμπανα.
Αυτή είναι η Χαβάη!

*Ο CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024