Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γενική Διεύθυνση Task Force Merchant Banking από την Τράπεζα Πειραιώς

Γενική Διεύθυνση Task Force Merchant Banking από την Τράπεζα Πειραιώς

Μια νέα γενική διεύθυνση, με σκοπό να διευκολύνει την αναδιάρθρωση επιχειρηματικών τομέων με νευραλγική σημασία στην ελληνική οικονομία δημιουργεί η Τράπεζα Πειραιώς.

Μια νέα γενική διεύθυνση, με σκοπό να διευκολύνει την αναδιάρθρωση επιχειρηματικών τομέων με νευραλγική σημασία στην ελληνική οικονομία δημιουργεί η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, η Γενική Διεύθυνση Task Force Merchant Banking όπως ονομάζεται θα αναλαμβάνει από εδώ και στο εξής πρωτοβουλίες για την αναδιάρθρωση της κεφαλαιακής δομής των επιχειρήσεων που εντάσσονται στους τομείς αυτούς και οι οποίες έχουν τραπεζική σχέση με την Τράπεζα Πειραιώς. Παράλληλα, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τηςθα επιδιώκει και θα εξασφαλίζει την ελάφρυνση του υψηλού δανεισμού, την αναβάθμιση της εταιρικής διακυβέρνησης και των διοικητικών πρακτικών.

Σύμφωνα με τραπεζικού κύκλους, η νέα διεύθυνση αυτή θα εστιαστεί σε κλάδους που βρίσκονται σε φάση αναδιοργάνωσης –όπως για παράδειγμα αυτή τη στιγμή η ναυτιλία- και θα συνεργάζεται τόσο με τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις όσο και με άλλες τράπεζες. Η δημιουργία της εντάσσεται στις κινήσεις που κάνουν οι τράπεζες, τόσο για τη διευθέτηση των επισφαλειών, όσο και για την επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

Ζητούμενο είναι, μέσω των διαδικασιών αυτών, να εξυγιανθούν οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις ώστε συνολικά οι κλάδοι να επιστρέψουν στην κερδοφορία και κατ’ επέκταση να επιταχυνθεί η διαδικασία ανάκαμψης της οικονομίας. Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Task Force Merchant Banking στην είναι ο κ. Θεόφιλος Κωνσταντινίδης, ο οποίος αναφέρεται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Άνθιμο Θωμόπουλο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, ο κ. Κωνσταντινίδης διαθέτει πολύτιμη τεχνογνωσία και εμπειρία, από την 24ετή προϋπηρεσία του σε νευραλγικές θέσεις σε κορυφαίες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες, ως επικεφαλής Special Situations Group στη UBS, επικεφαλής Fixed Income, Credit & Commodities Structuring στη Merrill Lynch, επικεφαλής Structured Credit Trading καθώς και επικεφαλής των Emerging Markets, Commodities & Credit Structuring στη Deutsche Bank.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024