Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ψάχνουν ρουκέτα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών στη Βαρυμπόμπη

Ψάχνουν ρουκέτα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών στη Βαρυμπόμπη

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη, μετά την προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών για το χτύπημα στην οικεία του γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα, η οποία, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για επίθεση με ρουκέτα κατά των γραφείων της Mercedes-Benz στη Βαρυμπόμπη, στις 12 Ιανουαρίου. Στην περιοχή βρέθηκε κρατήρας και γίνεται προσπάθεια να βρεθούν τυχόν υπολείμματα ρουκέτας.

Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη, μετά την προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών για το χτύπημα στην οικεία του γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα, η οποία, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για επίθεση με ρουκέτα κατά των γραφείων της Mercedes-Benz στη Βαρυμπόμπη.

Από τις έρευνες εντοπίστηκε κρατήρας σε οικόπεδο στην Βαρυμπόμπη, πολύ κοντά στην κεντρική είσοδο της εταιρείας αυτοκινήτων. Στο σημείο συνεχίζονται οι έρευνες για να βρεθούν τα υπολείμματα της ρουκέτας

Η προκήρυξη ανέφερε ότι υπήρξε απόπειρα στις 12 Ιανουαρίου 2014 για χτύπημα σε γερμανικό στόχο, επιχειρώντας να πλήξουν με ρουκέτα τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Mercedes Benz στη Βαρυμπόμπη.

«Την Κυριακή 12-01-14 και ώρα περίπου 23.00 καταφέραμε να προσεγγίσουμε το στόχο χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί κι αυτή τη φορά προσπαθήσαμε να μην έχουμε μια επανάληψη της περσινής ατυχίας έξω απ’ τα γραφεία της ΝΔ παρά το γεγονός ότι πλησιάσαμε αυτό το ενδεχόμενο. Και αυτό γιατί και η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας κατά των γραφείων της Mercedes απέτυχε και πάλι λόγω αστοχίας υλικού, όμως αυτή τη φορά επιστρατεύθηκε και η δεύτερη ρουκέτα που φέραμε μαζί μας και η οποία τελικά πυροδοτήθηκε κανονικά και διέγραψε την προσχεδιασμένη διαδρομή.

»Το γεγονός ότι ακόμα κι όταν γράφεται αυτό το κείμενο η επίθεσή μας αυτή δεν έχει γίνει –με οποιονδήποτε τρόπο –γνωστή στις διωκτικές αρχές και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας οδηγεί στα εξής συμπεράσματα: είτε έχει γίνει μια άθλια απόπειρα συγκάλυψης της ενέργειας (η οποία θα διαφανεί τις επόμενες μέρες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης) είτε λόγω δικής μας λανθασμένης επιλογής σημείου βολής (πιθανόν μακριά απ’ το στόχο) η ρουκέτα δεν διένυσε την επιθυμητή απόσταση και βρίσκεται περιμετρικά των εγκαταστάσεων της Mercedes-Benz» αναφέρει η προκήρυξη.

«Κανείς από την εταιρεία μας δεν αντελήφθη την εκτόξευση ρουκέτας εναντίον των γραφείων μας. Έχουμε ιδιωτική ασφάλεια μέσα στις εγκαταστάσεις μας που δεν αντελήφθη οποιαδήποτε περίεργη κίνηση εντός και εκτός κτιρίου. Δεν είχαμε καμιά αναφορά ότι είχε συμβεί οτιδήποτε περίεργο, ούτε είδαμε ότι υπήρχε οποιαδήποτε ζημιά στα κτίρια μας. Όλα τα μάθαμε για πρώτη φορά από το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. που μας ενημέρωσε το μεσημέρι της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου, μετά τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης» δήλωσε στο Βήμα στέλεχος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mercedes-Benz στην Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024