Ο σταυρός των Ευρωεκλογών στη συνάντηση Βενιζέλου με τους «58»
Με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας των «58» αναμένεται να συναντηθεί την ερχόμενη Πέμπτη ο Ευ.Βενιζέλος. Θα συζητηθεί το θέμα της κατάρτισης του ψηφοδελτίου της «Ελιάς» με δεδομένη την απόφαση για σταυροδοσία στις Ευρωεκλογές, απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των «58».
Με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας των «58» αναμένεται να συναντηθεί την ερχόμενη Πέμπτη ο Ευ.Βενιζέλος προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της κατάρτισης του ψηφοδελτίου της «Ελιάς» με δεδομένη την απόφαση για σταυροδοσία στις Ευρωεκλογές, απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους «58».
Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τρίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνεται της συγκεκριμένης απόφασης για ανάδειξη των ευρωβουλευτών με σταυρό προτίμησης, ενώ μιλώντας με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες προανήγγειλε ότι αυτή η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερων θεσμικών αλλαγών που έχουν τεθεί επί τάπητος.
Πάντως, στο εσωτερικό του Κινήματος υπήρξε προβληματισμός για την αντίδραση των «58» στην απόφαση, ωστόσο, θεωρείται ότι οι επιφυλάξεις θα ξεπεραστούν και το εγχείρημα της «Ελιάς» θα προχωρήσει.
Αλλά και από πλευράς των «58», παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό και τη δυσαρέσκεια που καταγράφηκε, δεν δόθηκε συνέχεια.
Εντός των επόμενων ημερών, πάντως, συνεδριάζει το Συντονιστικό προκειμένου να αποφασιστεί πώς θα αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).